Süssünk 1 tojásost, ha nincs már erőnk a nagy tortákhoz!
Iván Erzsike osztotta meg velünk ennek a népszerű édességnek a receptjét.
„Amikor a háziasszony már szinte elfáradt a többfogásos ünnepi étel elkészítésével, és még nincs sütemény, akkor jöhet ez a legegyszerűbben elkészíthető, 1 tojásos bögrés sütemény. Én szinte minden hétvégén megsütöm.”
1 tojás
3/4 bögre cukor, amit mixerrel habosra kikeverünk.
1,5 bögre liszt (szitálva lesz könnyű a tészta!)
1 bögre tej
1/2 bögre olaj
1 bögre darált dió vagy mogyoró ( nélkülözhető)
fél citrom reszelt héja
1 cs. sütőpor
1 cs. vanillincukor
Az alapanyagokat mixerrel összekeverjük. Dobunk bele 1-2 marék mazsolát és 1 marék durvára vágott diót! Ezt a sűrű tésztamasszát kisebb tepsiben (én teflonosban, így nem kell sütőpapír) 180 fokon kb. 25 percig kell sütni.
Amikor langyosra hűlt, porcukorral szórni, de lehet kettévágva tölteni – akár lekvárral vagy sűrű vaníliapudinggal, amit vajjal habosra kevertünk.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre