RETRO RÁDIÓ

Itt a tuti tipp, hogyan fokozhatod a szexualitásod!

Egy robot segítségével állapították meg a szakértők, hogyan érhető el, hogy már a puszta érintésre is végigszaladjon rajtunk a bizsergető borzongás.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.09.19. 06:30
zene romantika szex

A zene életünk szerves része: van, akinél egész nap szól a háttérben valamilyen muzsika, van, aki csak speciális alkalmakkor indítja el kedvenc számait, de a zene akkor is megkerülhetetlen része a mindennapjainknak. És egy tanulmánynak hála már azt is tudjuk, hogy a vágykeltésben és a szexualitás fokozásában is kiemelt szerep jut a zenének – írja a CBS.

A leipzigi Max Planck Intézet felfedezése szerint máshogy reagálunk a gyengéd érintésekre attól függően, hogy közben épp milyen zenét hallunk. Minél szexisebbnek találjuk az adott taktusokat, annál érzékibb a simogatásra adott reakciónk is.

 

Fotó: Shutterstock

A kutatást vezető Tom Fritz neurológus kutató elmesélte, hogyan végezték el a kísérleteket az önként jelentkezőkön: az alanyokat leültették egy székre, a karjukat pedig előrenyújtva lehelyezték az asztalra, de úgy, hogy a könyöküktől egy függöny mögé rejtették. Ezt követően különböző zeneszámok részleteit játszották le nekik, amelyeket értékelniük kellett, hogy egy skálán mennyire találják szexinek. A zenerészletek hallgatása közben a függönnyel leplezett alkarjukat egy robot simogatta – Fritzék azért nem emberekkel végeztették a simításokat, mert csak a robotot lehetett úgy beprogramozni, hogy minden egyes érintés ugyanolyan erősségű és hosszúságú legyen. A kísérletben résztvevőket kezdetben arról nem tájékoztatták, hogy a függöny mögött nem egy ember ül – a későbbi vizsgálatok során azonban már ezt közölték az újabb jelentkezőkkel, ám az eredményt ezt sem befolyásolta.

Ugyanis minden próbálkozás azt mutatta, hogy az érintésre adott reakciók a közben hallgatott zenével álltak összefüggésben, és nem a simogató személyével. Minél vonzóbbnak, a szexuális fantáziájukat inspirálóbbnak találták a kísérletben részt vevők a dallamrészleteket, annál elgyengültebben, felajzottabban reagáltak az érintésekre, függetlenül attól, hogy tudták-e vagy sem, hogy egy robot simogatja a karjukat.

A lehetséges magyarázat szerint ennek az lehet az oka, hogy a zenére adott emocionális reakcióink ugyanazon dinamika mentén működnek, mint a fizikai kontaktusra, az érintésre adott: például az agresszív üzenetű zenére ugyanúgy védekezően reagálunk, mint az erőszakos érintésre. A zene feldolgozásához agyunknak ugyanazt a részét használjuk, amely az érintéssel és a mozgással áll kapcsolatban.

A szakértők ezért azt tanácsolják a pároknak, kísérletezzenek otthon, hogy megállapíthassák, melyik számokkal sikerül a legérzékibbé tenni együttléteiket – ugyanis minden embernél más recept a nyerő.

Ezeket olvastad már?
Párkapcsolati válság, 4 csillagjegy pokolian haragtartó

Párkapcsolati válság, 4 csillagjegy pokolian haragtartó

Figyelmeztet a háziorvos: Hiába szedsz, eszel bármit, ha ezt lespórolod!

Figyelmeztet a háziorvos: Hiába szedsz, eszel bármit, ha ezt lespórolod!

Gáspár Bea megmutatta: így lesz őszi a Mac&Cheese – Recept

Gáspár Bea megmutatta: így lesz őszi a Mac&Cheese – Recept

Izgalmas nap elé néz a Skorpió, de a többiek se aggódjanak, lesz izgalom bőven

Izgalmas nap elé néz a Skorpió, de a többiek se aggódjanak, lesz izgalom bőven

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás