Itt biztosan egészségedre válik a napi kétdeci - Videó!





Szemünk láttára préselik frissen a zöldség-és gyümölcsleveket a Bikás metrókijáratnál. A téli hidegben forró alma-gyömbérrel is fertőtleníthetjük és kényeztethetjük magunkat Molnár Róbert Léműhelyében.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.01.21.
XI. kerület XIX. kerület Léműhely

A Bikás Park metrókijáróval szemben az egyik üvegfalú bolton Léműhely felirat virít. Közelebb kerülve azt is láthatjuk, hogy bent almát, gyömbért, céklát, zellert, tönkölybúzafüvet vagy éppen narancsot préselnek frissen. A zöldség-és gyümölcslé szaküzletből kisablakon át kapjuk meg pohárban vagy üvegekben a magunkkal vihető egészséges és finom nedűt.

A Bikás parki Léműhely előtt fiatalos és fitt nyugdíjas hölgyet találunk, aki hátizsákkal, kezében az aznapi Metropollal kortyolgatja a napi kétdecijét.

A napi testi és szellemi táplálék (Fotó: Metropol)

Tökéletes napkezdés: Metropol és zöldséglé

- Ezzel kezdem a napot. Reggel idejövök a metróval, a kijáratnál beszerzem az újságom, és itt megiszom a napi „erőlevem”, miközben átfutom, mik vannak a lapban, és beosztom, milyen sorrendben fogom elolvasni a cikkeket hazafelé- meséli a hetvenes éveiben járó olvasónk. Hozzáteszi, ő egészségtudatos szempontból jár ide, rendszeresen ellenőrizteti a vérképét, és csodálatos javulás látszik az egyes értékeknél.

Breuss, az immunbomba (Fotó: Metropol)

- Én a Breusst iszom, ezt kifejezetten gyógyításra kísérletezte ki egy szerzetes a szervezet méregtelenítésére, és ellenállóképességének megerősítésére. Ami külön ajándék, hogy ez a természetes immunjavító „szer” ráadásul elképesztően finom is! Közvetlen és kedves olvasónk azt is lelkesen újságolja nekünk, hogy a hideg időben a napi adag Breuss-lé után nem hagyja ki a frissen készült forró alma-gyömbér kombót sem, ami a legjobb forralt borokat is veri, és szerinte covid ellen is végigfertőtleníti a nyelőcsövet.

Préselt, csomagolásmentes

A léműhely megálmodója és tulajdonosa Molnár Róbert, aki gyermekkori barátja, Varga Gergő együttműködésével közösen hozta tető alá ezt a különleges „szolgáltatást”, amelyhez az Újbudai Bikás Park mellett Kispesten, az Ady Endre úton is hozzájuthatunk.

Molnár Róbert saját tapasztalatból ismeri a levek erejét (Fotó: Metropol)

- 2008-ban a bécsi Naschmarkt piacon sétálgatva láttam, hogy ott van rengeteg juice bár. Családi érintettségem miatt akkor kezdtem „bebiósodni”, és odafigyelni a táplálkozásra. Magyarországon nem volt még ilyen speciálisan zöldséget-gyümölcsöt feldolgozó szaküzlet, ahol nem centrifugával nyerjük ki a leveket. Gondoltam ez egy piaci rés, megcsinálom itthon a mi kis Dzsúszdánkat, de végül Léműhely lett belőle – tudjuk meg Róberttől, aki a Metropolnak arról is beszámol, hogy az engedélyek megszerzése sem volt egyszerű egy ilyen vállalkozáshoz, de bevezetni a köztudatba az egészséges levek fogyasztását, az még hosszabbtávú folyamat.

Készül a forró gyömbér-alma (Fotó: Metropol)

- Nem volt magától értetődő a csomagolásmentesség sem. Most már hozzák az emberek a kis üvegeiket, vagy tőlünk is vehetnek, aztán később vihetik mindig abban az újabb adagot. Azt gondolom, 5-10 év múlva ez lesz a természetes, vagy már nem lesz semmi – mondja Róbert, aki hét éven keresztül a saját háza alagsorában kísérletezett a borászati présgépből átalakított gyümölcspréssel.

Finom és hatásos

Varga Gergő frissen préselt alma-tönkölybűzafűlét ad át üvegben (Fotó: Metropol)

- A leveink nem zavaros, sűrű trutyik, mint amit a centrifuga csinál, hanem must halmazállapotú, opálos, áttetsző italok. Nem adunk hozzá sem vizet, sem tartósítószert, ahogy semmiféle adalékanyagot sem. Éppen ezért frissen fogyasztandók, az élvezeti értékük és a hatásuk is akkor optimális. Örülünk, hogy egyre többen megtapasztalják, miért más, amit nálunk isznak, mint amit a boltokban sokáig eltarthatóan, dobozban lehet kapni. El szoktuk magyarázni, ha kérik, de úgy vagyunk vele, aki idejön, az úgyis tudja, miről van szó. Róbert azt is elárulja, eleinte 80 százalék volt, aki a levek élvezeti értéke miatt jött hozzájuk, és csak húsz az egészséges táplálkozás érdekében. Ma már ez az arány 50-50 százalék. A „lémester” hozzáteszi, semmiféle csodaszert, vagy gyógyulást nem ígérnek, de az biztos, hogy ezeknek a leveknek a fogyasztása energetizálja a szervezetet, és természetes módon támogatja az immunrendszert a különféle támadásokkal szemben. A Breuss-lét az eredeti recept alapján (cékla, répa, zeller és feketeretekből) készítik, de a kúrát kizárólag szakember irányítása és felügyelete mellett lehet végezni, a böjt pontos betartásával és az egyes betegségtípusokra előírt gyógytea kiegészítőkkel.

Citromfűvel kombinálva is nagyon finom az alma (Fotó: Metropol)

- Én mindenesetre mindenkivel megkóstoltatom a céklalevet, hátha rákap, mert személyes tapasztalatból tudom, milyen hatása van.

 

Breuss-kúra

Rudolf Breuss (1899 – 1990) osztrák származású természetgyógyász, a nevéről elnevezett Breuss-kúra és -masszázs kidolgozója. Népszerű könyve magyarul A rák és a leukémia gyógyítása gyógynövényekkel címmel jelent meg. Breuss a léböjt-kúráját rák és más betegségek ellen dolgozta ki. Megfogalmazása szerint, ha a szervezet nem kap építő tápanyagokat, csak olyat, amelyek a kiválasztáshoz és a lebontáshoz szükségesek, akkor a rákos daganat éhen hal. Kúrája hatásosan alkalmazható hurutos betegségek, vashiány, vészes vérszegénység, vérmérgezés ellen és alkohol-, illetve nikotin elvonókúraként is. A szervezet salakmentesítéseként megelőzésként is alkalmazható.

 

Budapesti boltok

Léműhely Bikás Park (Újbuda)

Bolt címe: 1119 Budapest, Tétényi út 63.

Tel: +3620/347-7858

Léműhely Ady Endre út (Kispest) – Csinszka Lakópark üzletsor

Bolt címe: 1196 Budapest, Ady Endre út 97. – 99.

Tel: +3670/423-3312





Ezeket olvastad már?
Furcsa megérzése lesz ma ennek a csillagjegynek

Furcsa megérzése lesz ma ennek a csillagjegynek

Figyelem! A Te hangodat is klónozhatták, ha elkövetted ezt a hibát a telefonoddal

Figyelem! A Te hangodat is klónozhatták, ha elkövetted ezt a hibát a telefonoddal

A négyéves fiam gyűlöli a feleségem főztjét: hogy vessek véget az állandó családi viszálynak?

A négyéves fiam gyűlöli a feleségem főztjét: hogy vessek véget az állandó családi viszálynak?

Ezek a csillagjegyek örülhetnek! Párkapcsolatok helyrehozásában segítenek az égiek

Ezek a csillagjegyek örülhetnek! Párkapcsolatok helyrehozásában segítenek az égiek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás