RETRO RÁDIÓ

Hála a koronavírusnak





Ugyan a járvány alapjaiban változtatta meg az életünket, és rengeteg tragédiával járt, van, amit éppen a vírus következményeinek köszönhetünk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.02.
koronavírus második hullám

Elsőre talán hihetetlenül hangzik, de igaz: a koronavírusnak vannak pozitív következményei is. Erről tanúskodnak az NN Biztosító által végzett közvéleménykutatás eredményei is, a megkérdezett magyarok 45 százaléka legalább egy olyan pozitív változást is kiemelt a saját életében, amely a korlátozások következtében alakult ki. A kutatás során megkérdezettek válaszaiból kitűnik, a bizonytalanságot éljük meg a legrosszabbul, ugyanakkor az összezártság közelebb hozta egymáshoz a családokat, sőt a hobbijainkra és az önfejlesztésre is több időt szentelünk. Igaz, ehhez szükséges az anyagi biztonság megléte is - írja a Drive me baby.

 

Illusztráció (Pixabay)

A magyarok közel fele (49%) igyekszik a lehetőségekhez képest megőrizni a járvány előtti életmódját. Ugyanakkor 71 százalékuk saját bevallása szerint szabálykövető és tiszteletben tartja a járványvédelmi intézkedéseket. A legtöbben aktívan foglalkoznak azzal a gondolattal, hogy a vírus és következményei milyen hatással voltak és lesznek az életükre. A megkérdezettek 55 százaléka mondta azt, hogy negatívan érintette a világban kialakult helyzet, ugyanakkor 45 százalék pozitív vonásokat is ki tudott emelni a saját, újszerű életéből.

Miközben a kutatásban résztvevők közül minden harmadik embernek (33%) megcsappant a háztartásszintű jövedelme, illetve 37 százaléknak a megtakarításra fordítható eszközei is apadtak a járvány megjelenése óta, sokan számoltak be a szabadidejük, a sportolásra és a családra fordítható idejük növekedéséről. A családdal töltött órák száma tavasz óta minden negyedik megkérdezett esetében emelkedett, amit háromnegyedük kifejezetten pozitív változásként élt meg.

Emellett a válaszadók 17 százaléka számolt be arról, hogy több lett a szabadideje, amit kétharmaduk örömmel érzékelt (szemben a negatívan érintett 9 százalékkal). A válaszok alapján a felszabadult időt is sokan tudják értékesen használják fel. 11 százalék mondta, hogy többet sportol és edz, illetve 24 százalék sajátított el új készséget a járvány kezdete óta. A válaszadók negyede úgy érzi, egészségtudatosabb lett a járvány alatt. Nem csak több időt tudunk a szeretteinkkel és a hobbinkkal tölteni, de jobban is értékeljük ezeket a jó perceket, órákat.

A karantén időszakában az összezártságról a megkérdezettek 33 százalékának volt pozitív élménye, míg 20 százalékuk inkább negatívan élte meg az új helyzetet. A járvány kitörése óta a 24-59 éveseknek nőtt a pénzügyi tudatossága, ez mindenképpen a járvány pozitív hatásai közé sorolható. 50 százalékukban felmerült a kiadásaik racionalizálása, minden második megkérdezett pedig komolyan tervezi valamilyen rendszeres megtakarítás elindítását. A megkérdezettek 72 százaléka szerint a rugalmasság segít túlélni a járványhelyzetet, de 71 százalékuk szerint a több megtakarítás és az anyagi biztonság is ilyen.





Ezeket olvastad már?
Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás