Mesterséges intelligencia-kurzus és kiállítás

2020-ban megalakul a Mesterséges Intelligencia (MI) Kiválósági Központ, amely részt vesz az MI-oktatásában és MI-fejlesztésben is.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.29.
Mesterséges Intelligencia Központ

2020-ban megalakul a Mesterséges Intelligencia Kiválósági Központ, amelyet a Digitális Jólét Program keretében létrejött MI Koalíció hoz létre, vezetője a SZTAKI, tagjai az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) kutatóintézetei és felsőoktatási intézményekből kerülnek ki. A Mesterséges Intelligencia Kiválósági Központ (AI National Lab) feladata lesz a mesterséges intelligencia (MI) témában induló és folyamatban lévő alap- és alkalmazott kutatások szervezése, koordinálása, ezzel a részvétel európai AI Excellence Centerek munkájában.

A mesterséges intelligencia szerepet kap az oktatásban is (Fotó: GettyImages)

A központ bekapcsolódik a nemzetközi MI-kutatási együttműködésekbe, illetve részt vesz az MI-oktatásában és MI-fejlesztésben is. Az MI Koalíció skandináv mintára meghirdeti az AI Challange-t, amelynek célja, hogy 2020 végére legalább százezer magyar polgár elvégezzen egy alapozó MI-kurzust. Az online képzés mellett állandó kiállítás nyílik a témában a Csodák Palotájában is.

Top hírekHírlevél-feliratkozás