Így szabotáljuk el az otthoni edzést

Ahhoz, hogy az edzés életformává váljon és élvezzük a mozgást, az kell, hogy szívesen csináljuk. Gyakran azonban észre sem vesszük, de mi magunk tehetünk arról, hogy nyűgként éljük meg és elsumákoljuk a napi penzumot.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.12.
motiváció

Nézzünk szembe magunkkal és őszintén vegyük sorra, mi mindennel szabotáljuk el az otthoni edzést.

Lehangoló edzőtér

Ha az otthoni edzőtermünk a pincében van, ahol csak egy villanykörte világít, vagy a hálószoba talpalatnyi szőnyegén végezzük a gyakorlatokat, akkor nem csoda, hogy nincs kedvünk megcsinálni a napi penzumot. Sokat számít, hogy milyen környezetben edzünk, hiszen a tágas, világos terek jobban inspirálnak.

A világos terek inspirálnak Fotó: Shutterstock

Porosodó edzőgépek

Amikor nagy lendülettel megvesszük a szobabiciklit és a futópadod, akkor egy idő után garantáltan teregetőnek használjuk vagy csak magányosan porosodik a nappali sarkában vagy az erkélyen. Eleinte azt gondoljuk, hogy pénzt és időt spórolunk azzal, ha otthoni gépeken edzünk, de motiváció hiányában bizony a lelkesedés gyorsan elapad. Annak való a „szobakütyü”, aki már fekete öves otthoni sportoló.

Időbeosztás

Még főzni kell, segíteni a gyereknek a leckében, levinni a kutyát és hoztam haza munkát is. Ugye ismerős kifogások? Az otthoni mozgás egyik legnagyobb veszélye, hogy mindig akad olyan tennivaló, ami miatt az edzés várhat. Este pedig már nem nagyon szívesen vesszük rá magunkat a felülésekre.

Motiváció hiányában bizony a lelkesedés gyorsan elapad Fotó: Shutterstock

Titkos csalás

Ha csak ímmel-ámmal végezzük el a gyakorlatot, ugyan kinek szúr szemet? Senkinek. De kit csapunk be? Csakis magunkat, hiszen nem lesz semmi eredménye az edzésnek és nem is tudjuk nyomon követni, hol tartunk az edzésben.

Ha egyedül nem megy, irány az edzőterem Fotó: Shutterstock

De akkor mi a megoldás?

Irány az edzőterem, hogy társaságban és szakember irányításával szokjunk rá a mozgásra. Az is jó taktika az önszabotázs ellen, ha konkrét célokat tűzünk ki: a félmaraton, a maraton vagy csak egy bizonyos leadandó súlymennyiség is nagyon inspiráló tud lenni.

Szinten tartó edzésterv heti három alkalomra

  • Fekvőtámasz: 3x12
  • Oldalemelés csak rúddal: 3x20
  • Egykezes evezés: 3x12
  • Guggolás: 3x12
  • Vádliemelés állva: 3x20
  • Hasprés: 3x30

  • Ezt a programot 3 alkalommal végezzük hetente.









    Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás