Te az arcodra kennéd ezt az undi nyált?





Látszólag undorító, valójában pedig egyre több szépségápolási termék tartalmaz csiganyálkát. A koreai szépségipar nagyágyúját egyre több európai termékben is megtalálhatjuk. Nézzük, mit is tud ez az ázsiai őrület.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.08.
nyákos Csúszós

Állítólag a csiganyál jótékony hatására egy ázsiai csigatelepen figyeltek fel, ahol az alkalmazottak bőre sima, puha és ragyogó volt és a sebeik, hegeik is hihetetlen sebességgel gyógyultak. Egy másik legenda szerint már az ókori Görögországban is ismerték és használták a csiganyálkát sebgyógyításra. Hippokratész egyik gyulladáscsökkentő receptje is csigára épült – igaz, a csigaházra, ugyanis ő porrá törve keverte tejjel, hogy enyhítse a fájdalmat. A francia szakácsok keze is kisimult, ha gyakran készítették az escargot-t, vagyis vajas-fokhagymás-petrezselymes csigát. Az 1980-as években a chilei csigatenyésztők észrevették, szokatlanul puha lesz a kezük a csigák kezelésétől, ami chilei csigakrém kifejlesztéséhez vezetett.

A csigakrémek fő hatóanyaga a csiganyálkában található mucin (Fotó: Pixabay)

Óvja a fiatalságot a csigakrém

Arra a kozmetikumra szoktuk azt mondani, hogy csigakrém, amelynek aktív összetevői között van a csiganyálkában található, mucin nevű komplex fehérje. A csigakrém javítja a bőr rugalmasságát, az UV-sugárzás okozta roncsolásokat, csökkenti a ráncok és a barázdák mélységét és felgyorsítja a bőr regenerációját.

Állatbarát módon nyerik ki a csiga hatóanyagát

A csigakrémek fő hatóanyaga a csiganyálkában található mucin. A mucin komplex fehérjéket, glikoproteineket tartalmaz. Ezek a fehérjék a kollagén fehérje analógjai, amelyek bőrünk 70%-át teszik ki. Ennek kinyerése nagyon állatbarát: az élő csigákat egy speciális dobba helyezik, ami úgy néz ki, mint egy körhinta. A mozgás folyamán a csigák sok mucinban gazdag nyálat vetnek ki, amit ezután megszűrnek és megtisztítanak.

A csiganyálat a bőrápolási termékekben alaposan eldolgozzák (Fotó:Pixabay)

Van pénztárcabarát kence is

A csigakrémek árai változóak a 2000 forint alatti kategóriától, a 10 000 forint feletti árkategóriákig.

Valójában nem is undorító

A csiganyálat a bőrápolási termékeken annyira feldolgozzák, hogy a lágy és illatos vagy teljesen szagtalan krémnek maximum a dobozán olvasható a „csiganyál szűrlet” kifejezés.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás