Bőrradír a maradék mákból? Nem is olyan hülyeség! – Karácsonyi szépségtippek a konyhából





A karácsonyi konyhai alapanyagok közül nem egy remek szépségápoló. Eláruljuk, hogyan csinálj bőrápoló pakolásokat, ha sok lett a mák, maradt egy kis méz vagy tojás.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.28.
maradékmentés

Kend magadra, ha nem fér a sütibe! Akár ez is lehet a két ünnep között a jelmondatunk, ha egy nyugis, otthoni beauty day-napra vágyunk a karácsonyi konyhai sürgés-forgás után. A maradék süteményes alapanyagok remek szolgálatot tesznek ilyenkor.

Ami nem sült ki, azt kenjük fel (Fotó: Shutterstock)

 

Méz – Ha a sok édességtől kirügyezett az arcunk, akkor elő a mézesbödönnel! A pattanások leghatékonyabb ellenszere ugyanis a méz. Kenjük az arcra, hagyjuk fent 10–15 percig, majd öblítsük le. A méz antibakteriális és gyulladásgátló hatású összetevői megszabadítanak a pattanást előidéző baktériumoktól. Az agyongyötört hajnak is gyógyír: hidratálja és puhítja, kiválóan alkalmas hajkondicionálásra, és a kifakult hajat újból csillogóvá varázsolja. Egy evőkanál mézhez adjunk két evőkanál extra szűz olívaolajat. Egyenletesen kenjük fel a hajra, majd 20–30 perc elteltével öblítsük le.

Fahéj – A bőrre felvitt fahéj melegítő hatású, éppen ezért gyakori összetevője a bőrradíroknak és maszkoknak. Gomba- és baktériumölő hatású, javítja a bőr vérellátását, és egészséges színt ad neki. Segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, s visszaadja a bőr fényét, rugalmasságát. Arra ügyeljünk, hogy az érzékeny bőrt irritálhatja!

A méz, a citrom és a tojásfehérje is lehet szépségfegyver (Fotó: Shutterstock)

Szegfűszeg – Tökéletes bőrfertőtlenítő, baktériumölő, hatékonyan tisztít és eltünteti a pattanásokat. Ráadásul a szegfűszeget és a szegfűszegolajat a hajhullás ellen is be lehet vetni, vagy a haj dúsítására. Az illata pedig isteni!

Gyömbér – Antioxidáns és feszesítő hatása legendás, emellett méregtelenít, segít a bőr sugárzását visszaadni. Erős fertőtlenítő és tisztító hatásának köszönhetően a bőrt tisztítja, eltünteti a pattanásokat, és puhává teszi a bőrt. Mivel fényérzékenyítő, az érzékeny bőrt irritálhatja, ezért soha ne kenjük közvetlenül a bőrre. Keverjük össze olívaolajjal, vagy más vivőanyaggal.

Mák – Az egyik legjobb testradír zuhanyzáshoz a mák és kristálycukor keveréke. Csodálatosan puha lesz utána a bőr, és és megszabadít az elhalt hámsejtektől. A radírozást követően 60 percig ne használjunk testápolót!

Citrom – A májfoltok és a szeplők világosítására régóta használják a nők a citrom levét, de a fodrászszalonban készült melírozással vetekedő világos csíkokat is készíthetünk a segítségével. Egy negyed pohár citromlevet keverjünk össze háromnegyed pohár vízzel, és öblítsük le a hajunkat az oldattal.

TojásHidratáló pakolásnak egy tojássárgáját verjünk fel egy evőkanál olívaolajjal. A keveréket kenjük fel, majd 20 perc múlva meleg vízzel mossuk le. Az arcodat paskolva szárítsd meg.

A citrom, tojás, méz triumvirátusból is lehet arcpakolást készíteni

2 evőkanál citromlét, egy tojássárgáját, és 1 teáskanál mézet keverjünk addig, amíg be nem sűrűsödik. Kenjük fel a masszát az arcunkra, hagyjuk megszáradni, majd hideg vízzel mossuk le. Minden ráncot kisimít ez a csodakence.

Hidratáló csoda a fonnyadt banán

Ha régóta áll már otthon a banán, kezd megbarnulni, és már nincsen gusztusunk megenni, akkor se dobjuk ki! Remek hidratálót készíthetünk belőle, aminek a használata után sima és puha lesz a bőr. Az egyszerűbb megoldáshoz semmi mást nem kell tenni, csak pépes állagúra összeturmixolni a banánt; a pasztát kenjük az arcunkra, hagyjuk rajta 10–20 percig, végül hideg vízzel öblítsük le. Ha pedig turbó hatásra vágyunk, akkor a banánpéphez keverjünk hozzá 1/4 pohár natúr joghurtot és két evőkanál mézet.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás