Olvasónk küldte be ezt a képet, és mint írja, úgy tűnik, mintha szívatni akarná a lakosokat a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat. A városban spórolásra hivatkozva szereltetett le számos jegyautomatát a BKK. Így most üres betontömbök csúfítják el a forgalmas csomópontokat, amelyek a szeméttől és a mocsoktól eleve egyre rondább képet mutatnak. Közben meg a maradék „túlélő” automatáknál kígyózó sorokra és hosszú várakozási időre számíthatnak az emberek.

Jó kis emlékeztető: tavaly jegyárusítóhely, most hajléktalan „kanapé” Fotó: Metropol

Ferihegyen is sorok állnak az automatáknál…

Eddig egyszerűen és gyorsan tudtak az idelátogatók BKK-jegyeket vásárolni a jegyautomatákból. Ők most simán lekéshetik az átszállást amiatt, hogy a megmaradt jegyautomatáknál kénytelenek sorban állni.

Kígyózó sorok a jegyautomatáknál, miután már alig üzemelnek a forgalmas csomópontokon Fotó: Facebook

46 jegyautomatával van kevesebb

A jelenleg üzemelő 364 automatából 318 elérhető gép lesz a fővárosban” – jelentette be korábban a Budapesti Közlekedési Központ. Magyarázatként azt írták, hogy ezzel pénzt spórolnak, és amúgy is megváltoztak a jegyvásárlási szokások, nincs szükség ennyi automatára.

Szomorú látvány a magányos alapzat az automatája nélkül Fotó: Metropol

Mit szól ehhez a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója?

Nem jó ötlet leszerelni a jegyautomatákat spórolásra hivatkozva, hisz épp ezek szedik be a bevételek nagyját. Szomorúan látom, hogy az elmúlt napokban mégis sorra tűnnek el az automaták Budapest csomópontjaiból” – kommentált Vitézy Dávid Facebook-oldalán.

Széll Kálmán tér: jó magyar szokás szerint pozdorjával helyettesítették a leszerelt automatákat… Fotó: Facebook

Bikás park… Fotó: Facebook

Kevesebb lesz a bevétel, és a városképet is rongálják

A volt BKK-vezér hozzátette: „Az automaták szedik be 2021-ben is a BKK bevételeinek többségét. Több tízmilliárd forintot szed be a BKK az automaták révén. Ráadásul a BKK barbár módon tünteti el az egyébként európai uniós forrásból vásárolt és tökéletesen működő automatákat, a helyük üresen tátong a város számos pontján. A Széll Kálmán téri metróépület felújításakor gondoltunk az automatákra és az építészeti koncepció integráns részeként lettek elhelyezve – most ott tátong a helyük. A város más pontjain az automaták alapzatai állnak üresen – mindez egy elvileg fél éve tervezett intézkedés eredményeként.
Mielőtt valaki a pénzhiányra hivatkozna, nem árt emlékezni: az automaták üzembe állítása után szerzett tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy az értékesítési csatornák szűkítésének hatása bevételkiesés lesz, tehát a BKK és ezáltal a Fővárosi Önkormányzat pénzügyi pozíciói romlani és nem javulni fognak az intézkedés által. A leszerelt automaták révén garantáltan jegybevétel fog eltűnni a rendszerből” – írja Vitézy”