RETRO RÁDIÓ

Rossz hír a bicikliseknek! Már csak így szállíthatók a bringák Budapesten – Videó!

Július 1-től szigorít a BKK, kizárólag jeggyel vagy egy 540 forintos kerékpárbérlettel szállíthatók a biciklik a tömegközlekedési eszközökön.Megosztás
Szerző: metropol
2022.07.05. 09:30
hasznos tudnivalók

A Metropol összeszedte azoknak a járműveknek a listáját, amelyekre fel lehet vinni a bicikliket, és megmutatjuk azt is, hogy hogyan szállíthatjátok biztonságosan a bringáitokat. A Budapesti Közlekedési Központ weboldaláról szemezgettük az információkat a július elseje óta bevezetett szigorításról. A honlapon azt ajánlja a fővárosi cég, hogy tájékozódjanak az emberek az utazásuk előtt a BKK Futáron, vagy a BudapestGO alkalmazáson, ahol további információkat tudhatnak meg a kerékpárszállítás módjáról és szabályairól. Emellett rámutattak, hogy a közösségi biciklik használatát ajánlják leginkább, ugyanis azokat nem szükséges a tömegközlekedési eszközökön szállítani.

Szigorúbban szabályozzák a tömegközlekedési eszközökön való kerékpárszállítást /Fotó: BKK.hu

Ezeken a járműveken szállíthatsz biciklit

A Budapesti Közlekedési Központ összeszedte azokat a tömegközlekedési eszközöket, amelyeken szállíthatják az emberek a kerékpárjaikat, személyenként maximum egyet.

Ezeken a járatokon szállíthatók a kerékpárok Budapesten /Fotó: BKK.hu

A villamosok esetében segíti a budapestieket a BKK azáltal, hogy kerékpáros piktogrammal látták el azokat a Tatra szerelvényeket, amelyekre fel lehet vinni a biciklit. Más villamostípusokon jelenleg nem lehet kerékpárt szállítani. Videós segítséget készített a központ azok számára, akik nem tudják, hogy hogyan kell szabályosan szállítani a kerékpárokat a villamoson:

A buszok esetében pedig a középső ajtóknál található, babakocsi tárolására kijelölt területen szállíthatjuk vasparipánkat, járművenként maximum egy darabot. A BKK ipari tépőzárakat helyezett el a Modulo típusú járműveken, hogy rögzíthessék az emberek a járgányaikat.

Így vásárolj jegyet a kerékpárszállításhoz

A fővárosi járatokon péntek óta kizárólag vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, vagy kerékpárbérlettel lehet biciklit szállítani – számolt be róla a BKK weboldala.

Tehát, amennyiben felszállunk kerékpárunkkal a buszra, nemcsak saját magunknak, hanem a kétkerekűnk számára is érvényesítenünk kell egy jegyet. Azonban létezik 30 napig érvényes kerékpárbérlet is, aminek ára mindössze 540 forint. Ezeket megvásárolhatod a megmaradt BKK-automatákból és a pénztárakban. Korábban lapunk számolt be róla, hogy a BKK-automaták 15%-át leszerelték a fővárosban, pedig újra többre lenne szükség.

A megmaradt BKK-automatákban vagy jegypénztáraknál vásárolhatunk jegyet vagy bérletet a kerékpárunknak /Fotó: Metropol/NZ

 

Ezeket olvastad már?
Anya, apa és fia árulták a drogot Budapesten

Anya, apa és fia árulták a drogot Budapesten

Mindenki meglepődött: érdekes jelenség tűnt fel a budai Várban - fotó!

Mindenki meglepődött: érdekes jelenség tűnt fel a budai Várban - fotó!

Áll a forgalom Budapesten: durva karambol történt

Áll a forgalom Budapesten: durva karambol történt

Vérlázító: értékmegőrzőből tűntek el az újonnan vásárolt ruhák az Árkádban

Vérlázító: értékmegőrzőből tűntek el az újonnan vásárolt ruhák az Árkádban

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás