Napi elgondolkodtató! Ezért bunkó az, aki csak úgy eldobja a rollert

Sokan összevissza helyezgetik, vagy akár dobálgatják az elektromos rollereket, pedig ez másoknak komoly veszélyeket is jelenthet. Ha esetleg magadra ismertél, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod ezt a cikket.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.05.13.
Figyelj jobban!

Sokan bele se gondolnak, hogy tulajdonképpen milyen komoly gondokat is okozhat egy kósza roller, így sokan úgy szórják szét őket az utcán, mintha minden járgányra jutna minimum egy betakarító, aki azonnal felveszi azt. A Metropol szeretné kihangsúlyozni, hogy ez közel sincsen így.

És még nem is beszéltünk azokról, akik szándékosan rugdossák vagy ne adj' isten dobálják ezeket a gurulós járgányokat, amivel nem is sejtik, milyen sokak életét nehezítik meg.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége igazán fontos dologra igyekszik felhívni a Lime-használók figyelmét. Ami egy jól látó embernek mindennapi rutin, az sajnos egy vak, illetve gyengénlátó számára extra kihívás lehet, ezért is fontos a rollerek normális elhelyezése.

„A vak és gyengénlátó embereknek az utcai közlekedés ugyanúgy mindennapos feladat, mint neked, olykor mégis felér egy kisebb kalandtúrával. Számodra mennyire lenne nehéz csukott szemmel a telefonjukat bámuló járókelőket, a száguldozó bicikliseket, vagy éppen a járdán heverő rollereket kerülgetni? Aki nem lát, annak ez az állapot a természetes, de elhiheted, nekik nap mint nap megpróbáltatást jelentenek ezek a helyzetek. Május 11. a közlekedési kultúra napja. Ha legközelebb arrébb teszed az útban heverő rollert, nem a járda közepén hagyod az általad már nem használt járművet, vagy nem a járdán biciklizel – és ha megosztod ezt a posztot –, már teszel is egy keveset a közlekedési kultúra javításáért. Legyen a biztonságé az elsőbbség!” - írták az elgondolkodtató posztban, ezek után csak remélni tudjuk, hogy egy picit mindenki jobban odafigyel majd.

https://www.facebook.com/mvgyosz/photos/a.380723775317373/4104646139591766

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás