Hercegnőképzőben jártunk, ezeket kellett teljesíteniük a kislányoknak - videó!





A városligeti Vajdahunyad várában található Gyerekliget legnépszerűbb programja a Hercegnőképző volt. Megnéztük, hogyan kell helytállni a legkisebbeknek, hogy hivatalosan is megkapják a hercegnői oklevelet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.08.20.
mesebeli kalandok

A hercegnőjelöltek a képzés elején kaptak egy papírt, amelyen a teljesítendő feladatok voltak. A különböző állomásokon a lányokat érintő hagyományos középkori mesterségeket kellett elsajátítani. Ilyenek voltak például a gyertyamártogatás, az alkimista műhely és az ékszerkészítés. Nézd meg a videónkat!

Két napig a kicsik és a csodák birodalma a Gyerekliget

A gyerekliget a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig húzódó területen található augusztus 20-án és 21-én. A hercegnőképző tanfolyamokon kívül fellépnek a Tűzmadarak vásári mutatványosai, a Simorág TánCirkusz, valamint az István és Gizella óriásbábok. A Tekergőtérben játék-installációk várják a kicsiket, a Pintyőke „cirkuszban” pedig Csukás István legszeretettebb mesehősei kelnek életre. Természetesen a fiúknak is akadnak lenyűgöző programok. Augusztus 20-án és 21-én, reggel 8 órától este 6 óráig lesz tűzszerészi, gépjármű, hadi- és fegyverzettechnikai bemutató, de izgalmas programnak ígérkezik a felvonuló harckocsik és tankok katonai parádéja is, amikkel testközelből is megismerkedhetnek kicsik és nagyok. A helyszínen lesz szabadon kipróbálható repülőgép-szimulátor is, mobil akadálypályán, és lézerlövészet.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás