RETRO RÁDIÓ

Kiakadtak a budapestiek: Karácsony Gergelyék kitiltanák a nyugdíjasokat a tömegközlekedésből





Megdöbbentő járványügyi javaslatokat nyújtott be az Országgyűlésnek Karácsony Gergely főpolgármester pártja, a Párbeszéd. Ha elfogadnák, a nyugdíjasok bizonyos kivételektől eltekintve nem utazhatnának a BKK járatain. A hír hallatán kiakadtak a budapestiek és a Metropolon keresztül üzentek Karácsony Gergelynek és pártjának.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.29.
Ésszerűtlen javaslat

A hétfőn benyújtott törvénytervezet 11 pontja közül a legszigorúbb az ötödik, ami a nyugdíjasok utazásának korlátozásáról szól.

„A kormány rendelje el, hogy a tömegközlekedés csak munkába járáshoz, valamint idősgondozáshoz, gyermekek gondozása érdekében legyen igénybe vehető, vagy akkor, ha élelmiszerbolt, gyógyszertár ötszáz méteren belül nem elérhető, s csak azon esetekben, ha egyéni közlekedés igénybevételére nincs mód” - olvasható a javaslatban. Ezzel elsősorban az idős embereket tiltanák el a tömegközlekedés használatától!

Karácsonyék követelései között szerepel az idősek vásárlási sávjának visszaállítása is. (Fotó: Sáfár Tibor)

Érdemes pontról pontra végigvenni Karácsony Gergelyék javaslatát, eszerint a tömegközlekedést kizárólag csak

  • munkába járáshoz,
  • idős gondozáshoz,
  • gyermekgondozáshoz, illetve
  • ötszáz méteren belül nem elérhető élelmiszerboltok, gyógyszertárak eléréséhez lehetne használni.
  • Mivel a „kivételek” többsége nem érinti az idősebb korosztályt (kivéve, ha nincs gyógyszertár vagy élelmiszerbolt 500 méteres közelségben, de ez a nagyvárosokban ritka), így Karácsonyék egyértelműen azt akarják hogy a nyugdíjasok ne használhassák a tömegközlekedést.

    A Metropol megkérdezte a budapestieket, akik egyértelműen elutasítják Karácsonyék javaslatait.

    Bezárnák a középiskolákat is

    Karácsony Gergely főpolgármester a Párbeszéd nevű párt társelnöke. A politikus ugyan megígérte a tavalyi kampányban, hogy ha megválasztják Budapest élére, akkor otthagyja a pártpolitikát, ehhez képest szeptemberben újraválasztotta társelnöknek a Párbeszéd tisztújító kongresszusa. A párt másik társelnöke Szabó Tímea. Ő és az MSZP-s Korózs Lajossal mutatta be a szóban forgó járványügyi törvényjavaslatot. Korózsról azt érdemes tudni, hogy korábban egy álmentőst felhasználva, kamuvideóval, hírhamisítással próbálta meg lejáratni a kormány járványügyi intézkedéseit. Karácsonyék mostani követeléseik között szerepel a magánrendezvények betiltása, a 9 és 11 óra között az idősek vásárlási idősávjának visszaállítása, valamint a középiskolák és egyetemeken való távoktatás. Minderről korábban már a magyarok a Nemzeti Konzultáció keretein belül döntöttek. Véleményük szerint az országnak működnie kell, ezért nem szeretnék, ha ezen korlátozásokat visszaállítanák.

    Fidesz: Segíteni és nem korlátozni kell az embereket

    Ismét egy értelmetlen és értelmezhetetlen javaslat Karácsony Gergely pártjától. Járványhelyzet idején nem korlátozni kell az embereket a szabad mozgásban, hanem segíteni kell nekik. A járatokat sűríteni kell és a nyugdíjasok számára is lehetővé tenni a biztonságos közlekedést – reagált Karácsonyék ötletére Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

    Kiakadtak a budapestiek

    Gyula: Értelmetlen baromság ez a javaslat

    – Értelmetlen baromság ez a javaslat, nem is értem, hogy juthat ilyen eszébe valakinek. Én is használom a tömegközlekedést, ez egy szükséges dolog. Nem tudnék mással járni, hogy elintézzem az ügyeimet, erre miért nem gondoltak mikor kitalálták? – mondta felháborodva a 65 éves Gyula.

    Nem tudnék mással járni, hogy elintézzem az ügyeimet - mondta Gyula (Fotó: Keresztesi Balázs)

    Mária: Felháborító, mit ki nem találnak

    Mária minden nap busszal és villamossal közlekedik, számára komoly nehézséget okozna, ha nem tudná használni őket. - Felháborító, mit ki nem találnak - kezdte a 66 éves asszony. - Ezzel járok az unokáimhoz, a testvéremhez és az orvoshoz is kezelésre, mert komoly gerincproblémáim vannak. Nem is tudom, mi lenne velem, ha nem szállhatnék fel járatokra - tette hozzá.

    Máriának nehézséget okozna, ha nem használhatná a tömegközlekedési eszközöket. (Fotó: Keresztesi Balázs)

    Márta: Ellenzem ezt az egészet

    - Nem normálisak Karácsonyék, hogy juthat ilyen az eszükbe? Ellenzem ezt az egészet, vicc, amit a közlekedéssel művel. Eddig az autósok helyzetét nehezítette meg, most már az időseket se hagyja békén. Nagyon ki vagyok rá akadva – fakadt ki lapunknak a 69 éves Márta.

    Márta ellenzi a javaslatot (Fotó: Keresztesi Balázs)

    Tamás: Nem is értem, mire jó ez

    A 30 éves Tamás szerint a nyugdíjasoknak is ugyanannyi joguk van a tömegközelekedéshez, mint bárki másnak. - Én nem tiltanám meg, nem is értem, mire jó ez. A páromnak vannak idős rokonai, akiknek bármikor szívesen segítünk, de tudom, mekkora könnyebbség nekik, ha busszal el tudnak szaladni elintézni a dolgaikat.

    Tamás nem tartja igazságosnak a javaslatot. (Fotó: Keresztesi Balázs)

     





    Ezeket olvastad már?
    Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

    Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

    Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

    Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

    Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

    Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

    Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

    Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás