A Metropol úgy értesült, hogy Jakab Péter legutóbbi felelőtlen politikai lépése, miszerint önkényesen büntetőeljárást kezdeményez a párt alelnöke, Potocskáné ellen, jó eséllyel a pártelnök politikai bukását jelenti.

Fotó: Havran Zoltán /Magyar Nemzet

A végjáték utolsó fejezete ott kezdődött, hogy néhány napja a pártelnökség szembefordult a pártelnökkel, és hatalmaskodó kabinetfőnökével, Molnár Enikővel.

Jakab ekkor már puccsot emlegetett, és több jelenlévő szerint lemondással fenyegetőzött. Minden eshetőségre készen saját kezűleg meg is írta a lemondását. Ezt követően néhány nappal, hétfőn büntetőfeljelentést tett a párt alelnöke ellen. A dunakeszi szervezet elnöke erre tegnap este etikai eljárást kezdeményezett ellene, lényegében a pártelnök felfüggesztését követelve.

A legújabb fejlemények szerint már a teljes pártelnökség követeli Jakab Péter távozását. A Metropol úgy értesült, hogy a parlamenti frakció kétharmada máris támogatja őket ebben. Új fejlemény az is, hogy Ander Balázs a választmány rendkívüli összehívását kezdeményezte. Ezzel végképp megpecsételődhet Jakab Péter politikai sorsa.