RETRO RÁDIÓ

Egyetemi hallgató és ifjú futballista is a mészárlás áldozatai között





Két megdöbbentően fiatal, a húszas éveiben járó áldozata is volt a hétfő esti bécsi iszlamista mészárlásnak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.05.
áldozatok

Mint ahogy arról a Metropol is beszámolt, a bécsi radikális iszlamista terrortámadás négy ártatlan civil életét oltotta ki. Bár a rendőrség a gyászoló családok fájdalmának tiszteletben tartása okán nem kívánja a nyilvánosság előtt felfedni az áldozatok kilétét, mostanra számos információra derült fény a radikális merénylő által lemészárolt osztrák állampolgárokról.

Amit a rendőrség sem cáfol, az az, hogy két nő és két férfi esett áldozatául hétfőn este Bécsben az iszlamista mészárlásnak, azonban mostanra a gyászoló barátok és ismerősök révén szinte pontosan ismertté vált az áldozatok kiléte – közölte a Der Standard.

A bécsi iparművészeti egyetem hallgatója felszolgálóként dolgozott, így fedezte tanulmányainak költségét – a halálát okozó lövés munka közben érte a Salzamt étteremben. A fiatal lány sérülése olyan súlyos volt, hogy bár kórházba szállították, életét az orvosok már nem tudták megmenteni. A szintén Bécs belvárosában lévő egyetem ma reggel fekete zászlókat tűzött ki az intézmény homlokzatára. A hallgatókat mélyen megrendítette a fiatal lány halála, a tragédia okozta sokkot pszichológus bevonásával segítségével igyekeznek enyhíteni az egyetem vezetői.

A mészárlás másik, szintén igen fiatal áldozata az 1999-ben született Nedzip V. volt, akiről a család barátja, Rami Ali iszlámkutató emlékezett meg a Twitteren. A fiatalember az FC Bisamberg futballcsapatának játékosa volt, és eredetileg Korneuburgban élt. Szerencsétlenségére a szörnyű estén ő is Bécs belvárosában élvezte az enyhe őszi időt. Amikor lelőtték, épp egy bár előtt álldogált a Seitenstettengasse-n.

Nedzip V. egy bár előtt állt a támadás idején (fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

Helene Fuchs-Moser, Korneuburg jelenlegi alpolgármestere, aki egykoron középiskolai tanára volt a mészárlóhoz hasonlóan észak-macedón gyökerekkel rendelkező fiúnak, így emlékezett a meggyilkolt fiatal férfire: „Vidám, mindig jókedvű és nagyon népszerű fiú volt, ráadásul igazi szívtipró. Mindig megvolt a maga véleménye, aminek hangot is adott, de soha semmi rosszat nem követett el” - emlékezett a pedagógus.

Korneuburg városában barátai kedd éjszaka tartottak virrasztást a tragikus körülmények között elhunyt fiatalemberért – írja a Der Standard.

A harmadik áldozat egy középkorú, mindössze 44 éves nő volt, aki a szerencsétlen estén épp munkahelyéről igyekezett hazafelé. Bár sérüléseivel azonnal kórházba szállították, életét már nem tudták megmenteni. A Tribotecc vállalat kolléganője halálhírét az osztrák „Kleine Zeitung” is megerősítette. A vállalat vezetése mély együttérzéséről biztosította a gyászoló családot – írta a lap. „Mindannyian megrendültünk, és mélyen elborzadtunk kolléganőnk halálhíre hallatán. Ami most a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb támogatást nyújtsuk elhunyt munkatársunk hozzátartozóinak” - tolmácsolta Rene Haberl szavait a „Kleine Zeitung”.

A két fiatal és egy középkorú áldozaton kívül egy negyedik embert, egy férfi járókelőt is lelőtt a támadó, ám róla egyelőre semmilyen információ nem áll rendelkezésre.





Ezeket olvastad már?
Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás