RETRO RÁDIÓ

Ausztria is bekeményít, szigorú szabályok jöhetnek





Szombatra várható a bejelentés, miszerint bezárnak az iskolák, csak a kisebb üzletek maradhatnak nyitva a szomszédos országban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.13.
második hullám

Mint ahogyan arról a Metropol már beszámolt, a koronavírus-fertőzéses esetek száma a szomszédos államokban az elmúlt napokban ugrásszerűen megnövekedett. Németországban csak ma reggel 23 542 új fertőzöttről adtak hírt az egészségügyi hatóságok, ami azt jelzi, hogy a járványhelyzet mostanra ott is igen súlyossá vált.

Ausztriában csütörtök reggelre 9262 újabb beteget regisztráltak, amely szám szintén negatív rekordnak számít, Magyarországhoz képest pedig jóval több fertőzött van a sógoroknál. Az osztrákok a pandémia megfékezésére további szigorító intézkedések életbeléptetését tervezik.

„Az eddig meghozott korlátozó intézkedések hatása nagyon csekélynek mutatkozik, jóval kisebbnek a vártnál”– tájékoztatta a Der Standardot Niki Popper, az osztrák egészségügyi minisztérium adatelemző kutatója.

„Ennek oka pozitív forgatókönyv esetén csak az adatállományok frissülésének lassúsága, azonban egyáltalán nem kizárható az sem, hogy az eddig bevezetett óvintézkedések nem voltak alkalmasak a fertőzés terjedésének lassítására” - mondta a lapnak a kutató.

Mivel azonban a statisztikák alapján erősen úgy fest, a járvány elképesztő gyorsasággal terjed az országban, Ausztriában további korlátozó biztonsági intézkedések bevezetését szorgalmazzák.

Az oe24 osztrák hírportál értesülései szerint az iskolák teljesen átállnak digitális oktatásra, csak az óvodák maradhatnak nyitva, és esetleg az általános iskolák alsó tagozata. Egyelőre nem tudni, hogy lesznek-e további kijárási korlátozások, de valószínűleg szigorodnak a kapcsolattartásra vonatkozó szabályok. Míg jelenleg engedélyezett, hogy két különböző háztartás tagjai felkeressék egymást otthonukban, a jövőben a látogatók számát egy főre korlátozhatják. Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek majd életbe az oe24.at szerint.





Ezeket olvastad már?
Mentes és egészségtudatos termékekkel hódít a SPAR

Mentes és egészségtudatos termékekkel hódít a SPAR

Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Sokkoló tragédia: orosz rulettet játszott, agyon lőtte magát egy 15 éves fiú Nagyatádon

Sokkoló tragédia: orosz rulettet játszott, agyon lőtte magát egy 15 éves fiú Nagyatádon

A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás