Borzalmas hajóbaleset történt Verőcénél, ketten meghaltak, az eltűnteket még keresik

Információk szerint a két halálos áldozat mellett többen eltűntek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.19.
Módosítva: 2024.05.19.
Duna hajóbaleset szállodahajó

Összeütközött egy szállodahajó és egy másik hajó szombaton éjjel Verőcénél a Dunán. Előzetes jelentések szerint ketten meghaltak, öten pedig eltűntek a baleset következtében – számolt be róla a köztévé híradója.

A szállodahajó később Komáromnál állt meg, amelyről a Kemma olvasója egy fotót is küldött a lapnak. Ezen jól látható, hogy a hajó orra megsérült.

Fotó: Kemma.hu/olvasói

A katasztrófavédelemhez szombat éjszaka, néhány perccel éjfél előtt jelzés érkezett, Verőce közelében egy vérző fejű férfit találtak, akiről azt feltételezték, hogy hajóbalesetet szenvedett. A szentendrei, a váci és fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltókat is a helyszínre riasztották a Pest vármegyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője vasárnap délelőtt sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kisgéphajón, amellyel a szállodahajó ütközött, összesen nyolcan utaztak. Ők mind felnőttek, közülük ketten meghaltak és öten eltűntek. A helyszín átkutatása során egy férfi, majd később egy nő holttestét találták meg, valamint partra vontattak egy sérült kisgéphajót. Három férfi és két női utast még jelenleg is keresnek. Közben a rendőrség egy szállodahajót is megállított Komáromnál, amelynek oldala sérült volt.

Az eltűnteket motorcsónakokkal és drónokkal is keresik.

A kemma.hu a rendőrségtől azt is megtudta, hogy a szállodahajót Komáromnál állították meg, és a vizsgálatok során megállapították, hogy a hajó oldala sérült. Jelenleg a rendőrök mindkét hajó vonatkozásában szemlét tartanak, és büntetőeljárást rendeltek el több ember halálát okozó, vízi közlekedés veszélyeztetése miatt ismeretlen tettessel szemben. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás