Óbudai korrupció: Gyűlnek a fellegek Czeglédy Gergő és Magyar Péter öccse körül

Kiderült, Magyar Péter öccse, Márton segítette a jelenleg börtönben lévő Kiss László kampányát. Közben az óbudai korrupció ügye tovább bonyolódik, két hónappal meghosszabbították Czeglédy Gergő fogva tartását.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.10.23. 06:30
Czeglédy Gergő Magyar Péter Magyar Márton Óbuda Kiss László

Gyűlnek a fellegek az óbudai korrupció ügye körül. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint december 20-ig hosszabbították meg a korrupcióval vádolt Czeglédy Gergő korábbi alpolgármester letartóztatását. De az is kiderült, hogy a Magyar Péter segítségével magát gennyesre kereső öccse,  Magyar Márton, a szintén korrupcióval vádolt és börtönben lévő Kiss László kampányát is segítette... 

óbudai korrupció
Óbudai korrupció: A Czeglédy Gergő volt szocialista alpolgármestert és Kiss László dékás polgármestert vesztegetéssel is vádolják (Fotó: Facebook) 

A Magyar Nemzet információi szerint a hűvösön ülő dékás polgármester szekerét tolta Magyar Péter öccse: a web- és Facebook-oldalának munkáját segítette Magyar Márton. Az EP-választások előtt egy ma már nem aktív internetes oldalon, az Óbudai Indexen rendszeresen jelentek meg a ma már börtönben ülő Kiss Lászlót támogató tartalmak. A lap szerint az Óbudai Index nevű weboldalt a választások előtt egy évvel hozták létre és nem rendes hírportálként, inkább blogként működött. Az egyértelmű, hogy politikai tartalmú fizetett reklámokra is költöttek. A honlap utolsó módosítása 2024. augusztus 13-án történt, figyelemre méltó, hogy egy nappal később, augusztus 14-én vették őrizetbe az óbudai korrupciós ügyben nyomozó ügyészek Kiss Lászlót. Helyettese, Czeglédy Gergő kezén nem sokkal korábban, júniusban kattant a bilincs. Mindketten december közepéig meghosszabbított letartóztatásban vannak.

A Magyar Nemzet birtokába került egy olyan videó is, amin Magyar Márton, mikrofonnal a kezében zaklatta a fideszes képviselőket úgy, hogy nem mutatott fel kérésre sem sajtóigazolványt (Fotó: Forrás: YouTube / Kontroll)

Óbudai korrupció: Magyar Péter öccse segítette Kiss Lászlóék kampányát

A Magyar Nemzet információi szerint Magyar Péter öccse ennek a rejtélyes Óbudai Indexnek is dolgozott. Erre enged következtetni az a lap birtokába jutott videó, amelyben Magyar Márton mikrofonnal a kezében támadja az óbudai fideszes képviselőket. Figyelemre méltó, hogy amikor a „betámadott” Gyepes Ádám kormánypárti képviselő visszakérdezett a riportertől, hogy igazolja magát, akkor Magyar Péter öccse nem akarta elárulni, hogy melyik orgánumot képviseli, nem volt hajlandó sajtóigazolványt mutatni. A Magyar Nemzet telefonon érte el Magyar Mártont, aki elismerte, hogy segített az Óbudai Indexnek anyagokat készíteni. További kérdéseikre azonban nem válaszolt, gyorsan bontotta a vonalat. Ezért azt már nem tudta a lap újságírója megkérdezni, hogy kapott-e pénzt, és ha igen, mennyit a munkákért. Az azonban ma már tudható, hogy a fideszeseket támadó Magyar Márton ettől függetlenül milliókat zsebelt be az államhoz köthető cégektől.

Milliók Magyar Péter öccsének zsebébe

Mint korábban kiderült, a médiacéget is alapító Magyar Mártonról:

  • a fizetési listáján volt annak a cégnek, amelynek Magyar Péter a Diákhitel Központ vezérigazgatójaként a Kehi-jelentés alapján túlárazott megbízásokat adott. 
  • Magyar Márton havi 750 ezer forintért végzett kommunikációs tanácsadói feladatokat a Volánbusznál is, abban az időszakban, amikor Magyar Péter az állami vállalat igazgatótanácsában ült. 
  • Az MTVA-nak is dolgozott 2023 szeptemberétől, a Családfamesék című műsor kreatív szerkesztőjeként. Ez ellen a közmédia ellen szervezett tüntetést a közelmúltban Magyar Péter, de a Magyar testvéreket az efféle ellentmondások nem zavarják. Ahogyan az sem, hogy Magyar Márton 2020 nyarán még a régi Index melletti tüntetést instruálta – mondván, veszélyben van a sajtószabadság –, de ez mégsem akadályozta meg abban, hogy 2023-tól az Economxnál dolgozzon mint szerkesztő, műsorvezető. Mint ismert, az Economxot ugyanaz az Indamédia adja ki, mint az Indexet.

Magyar Péternek köszönhetően szét kereste magát az egyébként teljesen ismeretlen Magyar Márton, az erről készült videót itt nézheted meg: 

 

 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás