Ledöbbentek a NASA tudósai, elképesztő felfedezést tettek a világűrben

Az éteren túl is zajlanak az események. A NASA tudósai különös jelenségre lettek figyelmesek.



Megosztás
Szerző: H. M.
Létrehozva: 2024.10.10. 20:45
NASA fekete lyuk világegyetem

A NASA és több nemzetközi kutatócsoport sokkal több fekete lyukat fedezett fel a korai világegyetemben, mint amennyire eleinte számítottak. Ez a felfedezés nagyban javítja a Nap tömegének több mint egymilliárdszorosát kitevő tömegű szupermasszív fekete lyukak keletkezésének ismereteit. 

A NASA által végzett végtelen mennyiségű kutatások közül ez kiemelkedik (Képünk illusztráció) / Fotó: Pexels/Pixabay

A NASA is bizonytalan

Ezek a galaxisokban az ősrobbanás után észlelt fekete lyukak a galaxisok nagy evolúciós folyamatát hangsúlyozzák az univerzumban. Alice Young, a projektben részt vevő PhD-hallgató elmondta: 

Sok ilyen objektum nagyobb tömegűnek tűnik, mint azt korábban hittük volna. Vagy ilyen nagynak indultak, vagy gyorsan növekedtek.

Azt feltételezik a tudósok, hogy ezek a fekete lyukak romlatlan, széttöredezett csillagokból állhatnak, de akár gázfelhőkből is keletkezhettek. Ezek az izgalmas jelenségek a mai napig heves vitákat váltanak ki neves tudósok és kutatók között, ugyanis a fekete lyukakról annyit tud az emberiség, mint az óceánokról: még mindig keveset. Matthew Hayes asztrofizikus és egyetemi tanár szerint még mindig nem elegendő a tudásunk ahhoz, hogy a fekete lyukak galaxisképző számításai pontosak legyenek. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás