Ezzel a három kegyetlen trükkel veri át az ételfutárokat az újpalotai család

Híre ment a felháborító csalásnak, amit egy XV. kerületi család már hónapok óta művel. Rengeteg futárt vertek át a cseles trükkökkel.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.09.03.
Módosítva: 2024.09.03.
pénz ingyen csalás futár

Nem mindennapi trükkel verik át az ételfutárokat a XV.kerületben. A szóbeszédben forgó család már rengeteg embert átvert, volt, aki csak búsan elballagott pénz nélkül, akadt olyan is, aki megdobálta az ablakukat, viszont olyannal is összesodorta őket az élet, aki egyenesen rendőröket hívott rájuk. 

Így jutnak ingyen ételhez a csalók Fotó: Pexels (illusztráció)

Egyik olvasónk számolt be lapunknak arról a felháborító esetről, ami a Páskomliget utcában történik már hónapok óta. Egy család ugyanis úgy gondolja, rájött annak a titkára, hogy hogyan juthatnak ingyen meleg ételhez. A felháborító átverésről már egymást figyelmeztetik az ételfutárok. 

Általában háromféle csalást játszanak be, és csak az elmúlt héten több futárt is sikerült palira vennie a családnak. Az egyik taktikájuk, hogy megrendelik az ételt, de sosem fizetnek előre, hanem készpénzes fizetést választanak. Amikor megérkezik a futár, nem engedik be, hiába laknak a földszinten. Általában odahívják a földszinti ablakukhoz, majd kérik hogy adják be a kaját, mert meg akarják nézni, hogy minden megérkezett-e

– kezdte el mesélni lapunknak András, aki hozzátette: miután a futár átadja a papírtáskába csomagolt ételt, ők rácsukják az ablakot, a futár pedig pénz nélkül marad. 

A másik ilyen átverésük, hogy beengedik a futárt a rácsos ajtóig, ahol pénzzel várják, viszont nincs náluk elég, ezért vissza kell szaladniuk a lakásba a maradékért, az ételt azonban átveszik, hogy azt addig otthon le tudják rakni. Viszont a futár hiába várakozik, senki sem tér vissza a pénzzel, bezáródik a rácsos ajtó, és soha többé nem látják őket. 

A harmadik trükkjük pedig, hogy azt mondják a futárnak, hogy kártyával szeretnének fizetni. A kártyán azonban nincsen fedezet, ám mire a terminál jelez, hogy elutasította a tranzakciót, addigra az ajtó már rég zárva

– folytatta.

András elmondása szerint többször betelt már a pohár a futároknál: volt, aki órákon keresztül ordibált az ajtó előtt, sőt egyszer még az ablakukat is megdobálták. A legutóbbi átverésnél a futár viszont nagyon diplomatikusan kezelte a dolgot, azonnal riadóztatta a rendőröket.

Lapunk az üggyel kapcsolatban felkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, akik a következő választ küldték lapunknak:

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság elektronikus levelezési címére érkezett megkeresésre válaszul tájékoztatom, hogy 2024. szeptember 1-én 00 óra 15 perckor érkezett bejelentés a Tevékenység Irányítási Központba az Ön által említett esettel kapcsolatban. A BRFK járőrei a helyszínre kimentek, az intézkedés után szabálysértési eljárást indítottak.”


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás