Kiadták a riasztást: hirtelen zúdul nagy eső az országra, 10 fok is lesz

Hűvösen indulnak a hajnalok, de délután is 30 fok alatt maradnak a maximumok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.11.
Módosítva: 2024.09.11.
riasztás időjárás eső

A következő napokban változatos időre van kilátás, a levegőt többször frissítheti fel az eső. Helyenként kellemetlen pillanatokat okozhat az erős szél!

eső, zápor, zivatar, időjárás
Ezt nem ússzuk meg! Fotó: Pexels/Illusztráció

Szerdán sok napsütés lesz gomolyfelhőkkel. Több gomolyfelhő főleg keleten, és a nyugati határ mentén fordulhat elő, ezeken a területeken néhol zápor is kialakulhat – írja a Köpönyeg. Az északnyugati szél időnként megélénkül, de a déli óráktól a Dunántúlon a szél iránya déliesre vált. Délutánra 23–29 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Csütörtökön a nap elején sok napsütés várható, de nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délutánra nyugaton már esőre és záporokra is számítani lehet. A hőmérséklet csúcsa körülbelül 25 fok körül alakul. Estétől az északnyugati szél megélénkül. A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú riasztást adott ki az eső miatt Vas és Zala vármegyére, ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Elsőfokú riasztás van érvényben az eső miatt Fotó: met.hu

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, több helyen esővel, záporral. A Dunántúlon jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Az északi szél sokfelé megerősödik, különösen az Észak-Dunántúlon, ahol viharos széllökések is lehetnek. A hajnali hőmérséklet 10–18 fok között alakul, míg a délutáni órákban többnyire 18–25 fok lesz.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás