A tudósok is csak hüledeznek: döbbenetes, ami a gízai piramisokról kiderült

A szakemberek szerint ez még csak a kezdet.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.09.22. 11:00
felfedezés gízai piramisok kutatás

A gízai Nagy Piramis belsejében egy titokzatos alagutat találtak, ami magyarázatot adhat egy régóta húzódó rejtélyre. Persze az összeesküvés-elméletek már régóta vannak ezen a téren.

A-PIRAMISOK-TITKAI-ISTENEK-PIRAMISEPITOK-ES-OKORI-TRAUMAK-NYOMABA
Döbbenetes mire bukkantak a tudósok a gízai piramisok belsejében Fotó: facebook

Tekintettel arra, hogy az egyiptomi ősi piramisok valójában milyen régiek, azt gondolnánk, hogy a szakértők már mindent tudnak róluk. A piramisok megismerése kapcsán elképesztő munka folyik, és a kutatók a mai napig újabb és újabb felfedezéseket tesznek.

Tavaly egy tudóscsoport rejtélyes átjárót fedezett fel a Khufu piramison belül, ami a legnagyobb a gízai piramisok közül. Bár egyelőre nem sokat tudni róla, de a lelet a jövőben újabb érdekes dolgokat tárhat fel. A legújabb felfedezést a Scan Pyramid nevű projekt kutatócsoportja tette.

A csoport 2015 óta használja a modern technológiát, hogy megnézze, hogyan néz ki a piramis belseje, többek között szkennerek és infravörös termográfia segítségével.

A jelek szerint az alagút mennyezete azt mutatja, hogy a piramis súlyának enyhítésére építették

- mondta Mostafa Waziri, az Egyiptomi Régiségek Legfelsőbb Tanácsának vezetője, majd hozzátette, az egy nagy kérdés, hogy ez a folyosó a [fő] bejárat súlyának enyhítésére vagy egy még felfedezésre váró tér tehermentesítésére jött-e létre.

A csapat által felfedezett eredményekre remélhetőleg az elkövetkező években építeni fognak tudni a szakemberek. Tehát, bár azt gondolnánk, hogy mindent tudunk a híres egyiptomi piramisokról, ez korántsem így van. A Khufu piramisát mintegy 4500 évvel ezelőtt, Khufu fáraó idején építették, és továbbra is rengeteg turista látogatja meg minden egyes évben - írja az Unilad.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás