„A sógornőm ellopta a babám nevét, de én nevettem utoljára!”

Az anyuka eszén nem tudtak túljárni.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.09.21. 12:00
névadás sógornő anyuka baba

Egy anyukát sorra dicsérik az emberek, amiért szándékosan ugyanazt a nevet adta a fiának, mint az unokatestvérének, hogy ezzel bizonyítson sógornőjének.

kisbaba, gyerek, szülő, gyermekvállalás
Az anyuka nem volt hajlandó ebből engedni Fotó: unsplash.com

A nő megosztotta, hogy ír férje családjában hagyomány, hogy az elsőszülött fiút Oisínnek nevezik el - és ő örömmel ment bele az ötletbe, mivel neki is tetszett ez a név. Arra azonban nem számított, hogy a sógornője, aki mindössze két hónappal előtte esett teherbe, „megelőzi” a névválasztásban. A Redditen a következőket írta az esetről:

Ő nagyjából akkor esett teherbe, amikor én, és a fia két hónappal a miénk előtt született. Az unokaöcsémet Oisín Miguelnek nevezték el. Nem voltam feldúlt vagy ilyesmi. Mivel a pár folytatni akarta a férje hagyományát, így Oisínnek nevezte el a fiát, annak ellenére, hogy tudta, ez azt jelentené, hogy a fia ugyanazt a nevet kapná, mint az unokatestvére.

Ez azonban nem tetszett a sógornőjének, aki szerint nem helyes, hogy „bonyolítja” a dolgokat a családban. 

Hozzátette: „Amikor a fiam megszületett, Oisín Danielnek neveztük el. Ahogy azt mondtam neki, hogy ezt fogjuk tenni. Kiborult, hogy a két unokatestvérnek ugyanaz lesz a neve. Kiakadt, mert a családunk spanyolajkú, és az unokatestvéreink egyik felét Carlosnak vagy Camillának hívják.”

Az anyuka elárulta, hogy sógornője ragaszkodott hozzá, hogy a középső nevén szólítsuk, vagy változtassuk meg a nevét, de ő erre azt mondta neki, hogy kopjon le. A nő anyukája meglepődött a történteken, a férje családja szerint az egész dolog vicces, a hölgy családja úgy gondolta, a sógornője egy különc, ő pedig azt hiszi, hogy én szamár vagyok, amiért utánozom őt - írja a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás