5 tuti tipp! Innen nézd az idei tűzijátékot

Minden idők legnagyobb tűzijátéka várható Budapesten augusztus 20-án, ami nemcsak Európában, de világszinten is egyedülálló látványosságot ígér. Ha te is szeretnéd minden egyes lélegzetelállító pillanatot átélni, mutatjuk, honnan nézd! Pislogni nem ér!



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.08.20.
Módosítva: 2024.08.21.
tűzijáték látványosság budapesti tűzijáték Budapest show

Idén elképesztő látványosságot ígér a magyar államalapítás ünnepének tisztelgő budapesti tűzijáték. A show idén a Tűz és Fények játéka nevet kapta, melyet drón-, fény- és lézershow kísér a nagy sikerű pirotechnikai elemek mellett. Ha az égen megjelenő ezernyi fényesség nem lenne elég, még a Parlament és a Lánchíd is megelevenedik fényfestés segítségével. A program este 9-kor kezdődik, és idén is 30 percig pufogtatják majd a több mint 45 ezer pirotechnikai csodát. Az idei tűzijátékot az is különlegessé teszi, hogy az eddig megszokott 4,3 kilométer helyett 5 kilométer hosszan lehet élvezni az elképesztő show-t. Mutatjuk, honnan a legérdemesebb nézni!

20190821_augusztus_20_tuzijatek_szfvar_nn_fmh07
Az idei tűzijáték elképesztő látványt ígér Fotó: Nagy Norbert/MW-archív

Rakpart

Ha nemcsak a tűzijáték, hanem az egész program érdekel, az illatokkal, fényfestéssel, tömeggel, vásárosokkal, akkor ezúttal is a Margit híd és a Petőfi híd között húzódó rakparton találhatod meg a számításaidat. Innen belátni szinte az egész Duna vonalát, így a nemzet együtt lélegzésének élménye mellett pazar kilátást is ígér.

Lánchíd mindkét oldala

Ezt a helyszínt az igazi tűzijáték-rajongóknak ajánljuk. A Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér is tökéletes választás lehet, ha már hosszú órákkal korábban kiérkezel és bebetonozod a helyed egy kempingszékkel.

Gellért-hegy

A Gellért-hegy kevésbé látogatott nyugati oldalán, a víztározó tetején található egy igen különleges szoborcsoport, a Filozófiai kert, más néven a Filozófusok kertje. Itt kényelmesen ejtőzhetsz egy pokróccal vagy kempingszékkel, miközben figyeled a tűzijáték magasba törő fényeit. Természetesen a hegy Gellért tér feletti részéről is pazar kilátás tárul mindazok elé, akik ezt a helyszínt választják, ám itt kicsit nagyobb lehet a tolongás. Ha a Gellért-hegyet választod, érdemes tudnod, hogy a hegy teteje jelenleg a Citadella felújítása miatt nem közelíthető meg.

HM20110820_110
A látványosság idén is tömegeket vonz majd Fotó: Hegedűs Márta/MW-archív

Normafa

Ha kizárólag a tűzijáték érdekel, és nem ijedsz meg egy kis sétától, varázslatos célpont lehet Normafa. Itt az egész város panorámája szinte a lábad alatt fekszik, így teljes egészében átélheted a tűzijáték élményét.

Budai hegyek

Ha teljesen elkerülnéd a nyüzsgést, és egy kis éjszakai túrázástól sem riadsz vissza, a Budai hegyek csúcsairól is meglesheted a tűzijátékot. Csodálatos kilátást ígér a János-hegy, ám ennél még egy fokkal nyugisabb lehet a Svábhegyen a Széchenyi emlékmű és környéke. Ha ennél is nagyobb sétát is bevállalsz, remek lehetőség a Hármashatár-hegy.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás