Kedvező étel- és italárakkal, ingyenes programokkal várnak az augusztus 20-ai hosszú hétvégén, mutatjuk az árlistát!

Rengeteg programmal készülnek a szervezők egész Budapesten. A Szent István-napok büféiben pedig 380 forint lesz egy korsó sör és 300 forint a bécsi perec.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.08.
Módosítva: 2024.08.08.
megemlékezés ünnep augusztus 20. államalapítás

Egy sör nem sör, két sör fél sör, négy sör egy sör – tartja az egyetemisták mondása. Az augusztus 20-ai négynapos ünnepi hétvégén azonban olyan árért mérik majd a Borsodi csapoltat, hogy már ezért érdemes közösen ünnepelni az augusztus 20-ai rendezvényeken.

Budapest,,Hungary/20,August,2018:,St.,Stephen,Day,Festival,-,Street
Augusztus 20-án más áron mérik a sört Fotó: Ashlin Galbraith

Idén egészen augusztus 17-től augusztus 20-ig ünnepelhetjük együtt az államalapítást. Ennek örömére nemcsak országszerte, de a fővárosban is rengeteg program, sok finom falat és olcsó italok várják a helyszínre ellátogatókat.

A Szent István-nap évek óta Budapest egyik legfontosabb nyári, nyár végi eseménye, ahová évről évre látogatók tízezrei érkeznek, megünnepelni Magyarország születésnapját. Az államalapításról megemlékező ünnepségsorozaton Magyarország tortáját és cukormentes tortáját is megkóstolhatjuk a Szent István-napi kenyér mellett, többek között a Magyar Ízek Utcája, a Csárdafesztivál és a Vigadó Piano rendezvényhelyszíneken. A rendezvénysorozat alkalmával, melyet négy napon át élvezhetnek a fővárosiak és a Budapestre látogatók, minden eddiginél szélesebb körben ünnepelhetünk. A Szent István Nap Bisztrók, azaz a SZIN Bisztrók kínálata ráadásul a korábbi években megszokottnál is olcsóbb lesz idén.

  • Szentkirályi Ásványvíz (0,5 l): 200 Ft
  • Pepsi Cola (0,33 l): 275 Ft
  • Pepsi Zero (0,5 l): 350 Ft
  • Dobozos Borsodi (0,5 l): 400 Ft
  • Csapolt Borsodi (0,4 l): 380 Ft
  • Kancellár bor [Irsai Olivér, Olaszrizling és Rozé] (1 dl): 260 Ft
  • Rézangyal ágyas meggy (4 cl): 825 Ft
  • Rézangyal szilva (4 cl): 825 Ft
  • Rézangyal feketecseresznye (4 cl): 825 Ft
  • Pirulo görögdinnye alma jégkrém (73 ml): 459 Ft
  • Bécsi perec (100 gr): 300 Ft
  • Pogácsa (80 gr): 275 Ft
A népművészetek és mesterségek érdekességeit is megnézhetjük Fotó: Havran Zoltán

Bőven lesz miből válogatnunk a programok között is

Augusztus 20-án este 21 órától minden idők leglátványosabb tűzijátékát nézhetjük meg, a tűz és fény játéka minden eddiginél elképesztőbb lesz. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint több mint 5 kilométer hosszan lehet majd látni a Duna mentén, vagyis ezúttal a látvány egészen a Margitszigetig tart majd és a tavalyi kettő helyett három belvárosi hidat érint. Előtte azonban annyiféle programból válogathatsz, hogy négy nap alatt sem tudod mindet végigjárni.

A Magyar Ízek Utcája már kora délelőtt várja a különleges falatok szerelmeseit az Ybl Miklós tértől nem messze. A négy napon át összesen 19 helyszín repertoárjából választhatnak az érdeklődők. A Tabánban augusztus 17-től egészen augusztus 20-ig a 70-es, 80-as és 90-es évek zenéjét középpontba helyező Retró Fesztivál várja majd a nosztalgiázókat. A Filozófusok kertjében komolyzene lesz hallgatható, a Vigadó téren pedig bárzongora zenét élvezhetnek az oda látogatók.

augusztus 20 tűzijáték
Minden eddiginél hosszabb szakaszon lesz látható az augusztus 20-ai tűzijáték 
Fotó: Mediaworks-archívum

A minifesztiválok, zenei, kulturális és gasztronómiai programok sorában augusztus 18-án vasárnap este az Edda Művek lép fel a Tabánban, míg a Mándoki Soulmates a Szent István téren lesz látható. Nappal sem maradunk látványosság nélkül: lesz Szent Jobb Aranyvonat az Alkotmány utcában, ahol Városok sétánya néven az ország összes településének zászlójával is fotózkodhatsz és a Szent Korona is ingyen megtekinthető az Országházban.

Az ország egyik legnagyobb népművészeti fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe a hajdani vásárok hangulatát idézi majd a budai Várban. Ha mindez nem lenne elég, akkor a hadtörténet iránt érdeklődők figyelmébe ajánlják a Hősök Útját a Tóth Árpád sétányon. A Millenáris park művészkertté változik a négynapos hosszú hétvégére, ahol a divat és a dizájn áll a figyelem középpontjában. A Varázsliget pedig idén is számos programmal várja a gyermekes családokat a Városligetben.

A négynapos hétvége teljes programját ITT tudod megnézni.

A Szent István-nap részletes programja, valamint az előadókkal és a műsorokkal kapcsolatos információk elérhetők a folyamatosan frissülő szentistvannap.hu weboldalon, és a legnagyobb telefonos alkalmazásáruházakból hamarosan letölthető mobilalkalmazásában is.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás