Tízezer a nyugdíjasoknak, fiktív baloldali szervezetek Zuschlaggal – kitálaltak Kiss László óbudai polgármesterről

Tovább dagad az óbudai korrupciós botrány, Bús Balázs, Óbuda korábbi fideszes polgármestere beszólt Gyurcsány Ferencnek. Amióta a DK elnöke és felesége kiállt az őrizetbe vett Kiss mellett, az ügy kezd bohózattá válni.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.08.16.
Módosítva: 2024.08.16.
Óbuda DK korrupciógyanús ügy Kiss László Gyurcsány Ferenc

Amióta Gyurcsány Ferenc beszállt a „ringbe”, bohózati fordulatot is vett az egyébként tragikus óbudai korrupciógyanús ügy, aminek következtében Czeglédy Gergő alpolgármester letartóztatása után Kiss László DK-s polgármester esetében is indítványozta a letartóztatást a Központi Nyomozó Főügyészség. Ezzel 16 főre duzzadt a gyanúsítottak száma.

Bús Balázs, a kerület korábbi fideszes polgármestere azt üzente a DK elnökének, hogy csak akkor beszéljen, ha tényszerűen tudja cáfolni a hivatali vesztegetés gyanúját. Ha pártpolitikai vitát akar kavarni, akkor annak gyanújába kerül, hogy ő maga is részt vett a korrupciós ügyben…

Kiss Lászlót a vallomások alapján csak „főnöknek” nevezték, állítólag neki is osztottak a korrupciós pénzekből / Fotó: Facebook

A nyomozó főügyészség szerdán összehangolt akciókat hajtott végre Óbuda korrupciógyanús ügyében, számos helyszínen – köztük a Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat épületében, valamint több önkormányzati cégnél – tartott házkutatást és lefoglalást. Ezt követően vették őrizetbe Kiss László DK-s polgármestert is, a főügyészség öt személyt hallgatott ki gyanúsítottként. A hírre először a Kiss Lászlót és magát is áldozati pózba vágó Gyurcsány Ferenc reagált, a valójában súlyos korrupciós ügyet és az ügyészségi eljárást provokációnak, Óbuda elleni támadásnak titulálva. A DK elnöke a hatóság vendégszeretetét élvező Kissnek azt üzente nejével a Facebookon: „Veled vagyunk Laci!” (Posztja alatt többen úgy reagáltak: „bárcsak így lenne…” – a szerk.)

Czeglédy Gergely alpolgármester (MSZP) és Kiss László polgármester (DK) – ekkor még mindketten szabadlábon… / Fotó: Facebook 

Bús Balázs korábbi fideszes polgármester mindeközben az Index kérdésére kifejtette, hogy a jelenlegi helyzetben egyetlen járható út van: az októberi alakuló testületi ülésen fel kell oszlatnia önmagát a testületnek. Kiss Lászlónak és Czeglédy Gergőnek (az október 20-ig meghosszabbított letartóztatásban lévő baloldali alpolgármesternek) már most le kell mondania, és új választásokat kell kiírni a kerület érdekében.

A továbbra is áldozati szerepben tetszelgő Gyurcsány rögtön kontrázott: „…nyílt, durva, törvénytelen beavatkozás a választási eredménybe, az emberek döntésébe”, majd azt is írta: 

„A kormány, a Fidesz, Orbán új választást akar Újbudán. Ez Kiss László bebörtönzésének indoka.” 

Így fogalmazott eredeti bejegyzésében Gyurcsány, összekeverve a XI. és a III. kerületet. A bukott miniszterelnök aztán javította posztját, de arra nem tért ki, hogy freudi elszólás volt-e, vagy csak nincs tisztában a DK vezette kerületekkel… 

Bús Balázs végül kitálalt Kiss személyével kapcsolatban, és posztban üzente meg a DK elnökének, hogy vagy téved, vagy tudatosan hazudik.

 

Fiktív baloldali szervezetek Zuschlaggal, pénzosztás a választási hajrában 

Bús Balázs szerint Kissék 10 ezer forintot osztogattak a kampány idején a lehetséges nyugdíjas szavazóknak / Fotó: Facebook

Bús Balázs kitálalt, Óbudán nem az egyetlen a mostani korrupciógyanús ügy. Mint mondta: „Gyurcsány Ferenc téved vagy tudatosan hazudik. Támadás történt Óbuda ellen, ahogy fogalmazott, de már évek óta tart ez, és ők támadnak. Óbudát annak a felmérésére használta fel a DK például, hogy működik-e a választók lefizetése egyszeri 10 000 forinttal, amelyet több ezer nyugdíjasnak a választások utolsó szakaszában osztott szét Kiss László, szabad felhasználásra.”

Tette ezt annak érdekében, hogy az általa üzemeltetett maffiahálózat zavartalanul működhessen tovább. Gyurcsány Ferenc engedélyével, aki tudni akarta, hogy az ilyen típusú, nem igazságosságot szolgáló, primitív választási osztogatást érdemes-e később átvinni más kerületekbe is. Csoda, hogy már erre nem jött ki azonnal az ügyészség. Nem tette, mert mint kiderült, más ügyekben már zajlott a nyomozás. Attól, mert Gyurcsány Ferenc tegezve mondja, »Laci«, csak az derül ki, hogy régről ismerik egymást. Persze. Már akkortól, amikor Gyurcsány Ferenc sportminisztersége alatt egy Zuschlag nevű bűnöző egy Kiss László nevű ifjúval közösen hozták létre a fiktív baloldali szervezeteket Gyurcsány Ferenc irányítása alatt. Most is hasonló volt a szisztéma, csak éppen fiktív szerződésekkel operáltak. Gyurcsány Ferenc Kiss Lászlót ismeri, mi azonban Óbudát, mert óbudai lokálpatrióták vagyunk. Már a választási kampányban elmondtuk, hogy mi zajlik az önkormányzatban

– sorolta közösségi oldalán. Bús Balázs hozzátette: „Mára kiderült: a baloldali polgármester visszakért azokból az álszerződésekből, amelyeket az önkormányzat kötött meg egy baloldali, baráti vállalkozói körrel. Ez a vád. Ha ezzel szemben bárkinek bármi mondanivalója van, tényszerűen tudja cáfolni, akkor szóljon. Ha nem tud, akkor hagyja békén a nyomozást, és ne kavarjon pártpolitikai vitát. Mert ha ezt teszi, akkor annak a gyanújába kerül, hogy ő maga is részt vett ebben. Reméljük, kiderül az igazság!”

 

Vesztegetéssel gyanúsítják Kiss László DK-s politikust 

Hivatali vesztegetéssel gyanúsítják Óbuda polgármesterét. A gyanú szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi Óbuda-Békásmegyer önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékét készpénzben felvették és korrupciós célokra fordították. Ezt követően tartóztatták le a százmilliós vesztegetéssel gyanúsított alpolgármestert. Néhány héttel később Kiss László polgármester következett. A Magyar Nemzet szerint több bizonyíték is van a két baloldali politikus ellen, ráadásul több vallomásban Kisst úgy emlegették, mint aki részesült a kenőpénzekből. Kiss-sel kapcsolatban korábban az is napvilágra került, hogy felesége révén érintett lehet a botrányban, ugyanis a nőnek és az ügy egyik szereplőjének közös cége volt a vizsgált időszakban. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás