„Itt haltak meg” – egy budapesti mérnök elhagyatott vidéki nyaralójára bukkantak

Hátborzongató pletyka kering arról, hogy mi történhetett a nyaraló tulajdonosaival. A ház több évtizede lakatlan.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.18.
Urbex nyaraló ház

Elhagyatott nyaralóra bukkant egy urbexes csapat. A házban egy 1988-as újság jelzi, hogy közel 40 éve nem lakik benne senki. 

A házban lévő újság Fotó: TikTok

A nyaralóról készült TikTok-videó alatt rengetegen kezdték találgatni, hogy kik lakhattak az épületben és mi történhetett velük.

Vajon mi történt, hogy így el kellett hagyniuk?

– tette fel a kérdést egy követő. 

Többek szerint a ház egy budapesti mérnök nyaralója lehetett. 1988 óta üresen áll; azt pontosan nem lehet tudni, hogy mi történt a lakókkal. Fellebbent egy pletyka, miszerint a mérnök szerelemféltésből megölte a feleségét, amiért életfogytiglani börtönbüntetést kapott, a két gyerekük állami gondozásba került. 

„Az is lehet, hogy itt haltak meg” – találgattak tovább.

Mivé válik egy élet munkája.

„Az emberekből a végén ennyi se marad.”

Az biztos, hogy boldogok voltak, mert még a bárszekrény ajtaját is nyitva hagyták.

„Vannak, akiknek ez álomotthon.”

 

Íme a videó az elhagyatott nyaralóról:

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt, ember alkotta helyekre, vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás