„Hátborzongató” – kísértetvilla lett a jómódú állatorvos otthonából – Galéria

Több évtizede áll üresen a néhai állatorvos villája. A helyiek szerint hátborzongató dolgok történhetnek benne.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.08.13.
Urbex villa kísértet

Újabb hátborzongató helyen járt A Felfedező nevű titokzatos urbexes. Ezúttal egy közel 30 évvel ezelőtt elhunyt állatorvos villájába látogatott el. A Kaposváron álló villát csak kísértetházként emlegetik a helyiek, akik közül többen úgy vélik: visszajárnak kísérteni az egykori tulajdonosok szellemei. 

Az állatorvos villájában egy zongora is áll Fotó: Beküldött/A Felfedező – urbexes

Az állatorvos villája egykoron gyönyörű lehetett. Ez a 9 szobás ház lassan 30 éve roskadozik elhagyottan Kaposváron. A villa előtti autók egy másik telken vannak, de nagyon beleillettek a képbe

 – árulta el a titokzatos urbexes.

„Mozgalmas élet volt itt valaha”

Az egykor patinás villa közel 30 éve áll üresen. Rengeteg helybéli emlékszik vissza azokra az időkre, amikor még éltek a hajdan lélegzetelállító épületben. Sokan úgy gondolják, hogy a sok örökös nem tudott megegyezni, így inkább hagyták lepusztulni a villát. 

Én tudom, kik laktak ott. Az állatorvos és a családja. Sok gyermekük van, nem tudom hányan élnek, hányan nem. Azért nem tudják eladni, mert a gyerekek közül sokan külföldön élnek és amíg minden gyerek nem járul hozzá az eladáshoz, addig nem tudják értékesíteni. Az egyik gyermekükre még mindig jól emlékszem. Mozgalmas élet volt itt valaha. Tudom, mert a városban élek régóta

– jegyezte meg egy helyi lakos. 

„Ismertem az állatorvost név szerint is. Régen meghalt már, de túl sok az örökös, biztos nem tudnak megegyezni, kár érte.”

Az épület előtt nagy telek volt, szép fákkal, bokrokkal. Nagyon elvadult az évek folyamán. Eladhatták a fele telket, mindent kivágtak, ott ahol most az autók állnak.

 

„Imádtam ezt az épületet. Láttam fénykorában, akkor is különlegesnek számított. Ebben az utcában nőttem fel. Szomorú, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, pedig a város forgalmas utcájában áll. Remélem jobb sorsra jut!”

 

Gyerekkoromban, amikor mentünk a templomba mindig rácsodálkoztam a házra. Karácsonykor mindig hatalmas fenyőfa volt feldíszítve 1000 égővel. Már akkor fájt a szívem egy ilyen házra, kár, hogy nem én örököltem.

 

„Én még láttam kávézni a tulajokat ott a kis teraszon. Ahol most az autók állnak, az a telek is a házhoz tartozott, csodás nagy fákkal, szép bokrokkal. Kivágtak mindent és ez lett a vége.”

 

„Hátborzongató”

Sokan arról számoltak be, hogy úgy vélik természetfeletti erők, kísértetek vették birtokukba a hosszú évtizedek óta üresen álló villát. 

„Mint egy kísértetház. Hátborzongató.”

Kiskoromban csak úgy hívtam, hogy boszorkányház. Annyira félelmetesen nézett ki. Anno jól benőtte a növényzet. Leginkább a sötétben tartottam a háztól, ovis voltam, fantázia is lehetett benne.

 

Galériánkból betekintést nyerhetsz az állatorvos villájába:

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt, ember alkotta helyekre, vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás