Hihetetlen: egy 89 éves nő 5 napig túlélte a vadont, miközben törött bordákkal feküdt és esővizet ivott

A hölgy egy gombavadászat során szakadt el a társaitól.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.08.29.
Módosítva: 2024.08.29.
túlélés vadon alpok nyugdíjas

Nem mindennapi történet járta be a világot, amely egy olasz nagymamáról, Giuseppina Bardelliről szól, aki a fiával Sergióval gyűjtött gombát az Alpokban, azonban megszédült és egy vízmosásba zuhant, elveszítette a rokonát, és napokra kint rekedt a vadonban. A keresőcsapatok már szinte feladták a reményt, hogy életben találjanak rá a 89 éves nagymamára, azonban hihetetlen módon 5 nap és 4 éjszaka után épségben került el Giuseppina. A nyugdíjas hölgy ráadásul az eltűnése során igazi Bear Grylls-i magasságokba emelkedett, ugyanis esővizet ivott és rókákkal barátkozott a természetben, miközben végig imádkozott és törött bordákkal próbált meg életben maradni. Felemelő részletek következnek.

erdő
Az emberlakta területektől több tíz kilométerre tűnt el az erdőben a 89 éves nő /Fotó: Illusztráció/Pexels

A DailyStar számolt be róla, hogy Sergio azonnal értesítette a mentőszolgálatot, és drónokkal és helikopterekkel pásztázták a nagymama eltűnésének helyszínét, de csak 5 nappal később találták meg Giuseppinát. A gombavadászat a svájci határnál történt, távol az emberlakta területekről, így a hölgy magára volt utalva a vadonban. A keresést vezető tiszt, Silvio Rizzelli árult el részleteket a kutatásról a lapnak:

A mély vízmosásba esett a hölgy, amely tele volt sűrű növényzettel. Nem látott minket, és mi se láttuk őt. Az áttörés vasárnap reggel következett be, néhány órával azelőtt, hogy a mentősök feladták volna a keresést. Miután az embereim rátaláltak Giuseppinára, fáradt volt, de teljesen tiszta tudatú, meg is lepődtünk, hogy egy ilyen korú hölgy micsoda szervezettel rendelkezik

– árulta el a mentőtiszt. Silvio elárulta azt is, hogy a nyugdíjas még vicces kedvében is volt, amikor rátaláltak, ugyanis egy mentős nyakmerevítőt akart a nyakára tenni, erre Giuseppina visszavágott neki, hogy „mi van, meg akarsz ölni?”.

A hölgy kisebbik fia, Robbie még egy szívmelengető dolgot elárult az anyukájáról a lapnak:

Egy róka többször is odament a földön fekvő anyukámhoz, összebarátkoztak éjszakánként. Emellett anyukám minden este imádkozott, és szorította a rózsafüzért. Tudta, hogy bármelyik lehet az utolsó napja

 – nyilatkozta a családtag.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás