Fontos bejelentést tett Koncz Zsófia: ez rengeteg embert érint

A parlamenti államtitkár üzenete 1,1 millió magyar családot érint.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.22.
Módosítva: 2024.08.22.
Koncz Zsófia támogatás szülők

Fontos bejelentés tett csütörtök délelőtt Facebook-oldalán Koncz Zsófia. A parlamenti államtitkár üzenete rengeteg szülőt érint augusztusban.

Fontos bejelentést tett Koncz Zsófia csütörtökön a Facebook-oldalán 
Fotó: Koncz Zsófia Facebook-oldala

„A szülők terheinek csökkentésére és az iskolakezdés megkönnyítése érdekében idén is hamarabb érkeznek a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátások: a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes), a gyermeknevelési támogatás (gyet) és a családi pótlék!”
– írja Koncz Zsófia. A parlamenti államtitkár hangsúlyozza: a Magyar Posta Zrt. pénteken kezdi meg ezek kézbesítését, a Magyar Államkincstár pedig szintén augusztus 23-án utalja ezeket az ellátásokat az érintettek bankszámlájára. Ennek köszönhetően mintegy 1 millió 100 ezer család már a tanévkezdés előtt hozzájut a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokhoz.
„Az előrehozott folyósítás célja, hogy segítséget nyújtson a családoknak az iskolakezdésre felkészülésben. A kormány emellett továbbra is valamennyi, köznevelésben és szakképzésben részt vevő tanuló számára ingyenes tankönyvellátást biztosít, így ezzel is csökken a családokra háruló iskoláztatás költsége” 
– jegyzi meg Koncz Zsófia.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás