Orbán Viktor: Elviselhetetlen és tűrhetetlen, ami a szolnoki kalandparkban történt

A miniszterelnök szerint ez megengedhetetlen és az eset következményekért kiált.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.19.
Módosítva: 2024.07.19.
szolnoki kalandpark miniszterelnök tábor Orbán Viktor

Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjút. A miniszterelnök a legfontosabb bel- és külpolitikai témákon kívül beszélt a szolnoki kalandparkban történt brutális gyermekbántalmazásról is, ami szerinte elviselhetetlen és tűrhetetlen. 

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor szerint nem lehet ilyen emberekre rábízni a gyermekeinket. A kormányfő úgy véli, ez az eset következményekért kiált Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kísérő bántalmazta a kisfiút

Amint arról a Ripost több cikkben is beszámolt, brutális videót tett közzé a napokban a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. A felvételen az látszik, hogy egy gyermekfelügyelő az egyik kisgyermeket karjánál fogva elrángatja társaitól, majd egy mozdulattal úgy felrúgja, hogy a kisfiú megpördül a levegőben és a földre zuhan. A videó tanúsága szerint a gyermek még egy ideig fekve maradt és sírt, de a kísérő magára hagyta. Sőt, nem sokkal később nagy mennyiségű vizet is öntött rá, majd lánynak nevezte. A kisfiú bűne csupán annyi volt, hogy nem mert a kalandpark egyik akadálypályájára felmenni.

Orbán Viktor: Ilyen nem fordulhat elő

A miniszterelnök az esettel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ez elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiállt. 

Nekem is van öt – persze most már nagy – gyermekem, akiket annak idején mindig táborba adtam. Nem kell túlbonyolítani, ez egy egyszerű ügy: amikor odaadom a gyermekemet a táborba, akkor tudom, hogy ki szervezi azt a tábort. Akinek odaadtam a gyermekemet és szervezi a tábort, az felelősséggel tartozik a gyermekemért. Vigyáz rá, rendben tartja, gondoskodik róla, az épségéről is, meg arról is, hogy hasznosan töltse az időt. És nem fordulhat elő, hogy bárki ebben a táborban bántsa a gyermekemet... Felnőtt, mert a gyerekek egymás között, az egy másik történet.

Orbán Viktor szerint ilyen egészen egyszerűen nem fordulhat elő, szerinte ez egy világos felelősségi helyzet. Aki a tábort működteti, az tartozik felelősséggel a szülők felé. Véleménye szerint a kormánynak pedig az a dolga, hogy akik nem tudnak ennek a felelősségnek megfelelni – és láthatóan ebben az esetben nem tudtak – azok ne szervezhessenek táborokat. 

Ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyermekeinket, ennek kell érvényt szerezni

– jelentette ki végezetül a kormányfő. 

Megtörte a csendet az édesanya is

A kisfiú anyukája elmondta, hogy semmit nem tudott az egészről. Annyit hallott, hogy fia veszekedett valakivel, és amikor csütörtökön ment érte, az edzővel nem találkozott, csak az egyik kislány mondta, hogy Rolival volt egy kis gond. Ezután megkérdezte fiát, milyen volt Szolnokon a kalandpark, mire gyermeke elmesélte, hogy nem érezte magát jól.

Az édesanya később találkozott az edzővel is, de még ekkor sem tudott meg semmit arról, ami történt, a volt harcművészoktató csak annyit jelzett neki, hogy volt egy kis összezörrenésük, de elrendezték.

Végül kedden szerzett tudomást az esetről, miután felhívta a rendőrség, és a történtekről készült felvétel felkerült az internetre.

Azt hittem, hogy ott csuklok össze, gyomorgörcs és az összes szőr állt rajtam, mert én erről semmit nem tudtam. Odahívtam Rolit, és kérdeztem, hogy mi volt, mondja el nekem. Akkor már elmondta. Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is.

Tóthné Nagy Judit jelezte: szeretné, ha a férfi a szeme láttára kérne bocsánatot, és elmondaná neki, hogy nem a kisfia hibázott.

Eljárás indult a férfi ellen

A Magyar Karate Szakszövetség sürgős fegyelmi és etikai eljárást indított az edző ellen. A vizsgálat idejére minden karateoktatási tevékenységtől eltiltották. Mint írták, mélységes felháborodással értesültek az esetről, amit megdöbbentő gyermekbántalmazási esetnek neveztek. Az egész magyar karatetársadalom, illetve a közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karatemesterei elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől – fogalmaztak a közleményben.

 

Cikk létrehozása


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás