„Egy szál pizsamában menekültünk ki a gyerekekkel a lángoló házból” – Négy kiskorú gyermekkel maradt fedél nélkül Anett

Anett és négy kiskorú gyermeke pizsamában menekült ki ikerházukból Csörögön, amikor meglátták, hogy a szomszéd háza kigyulladt, ami átterjedt az övékre is. Mire kiértek a tűzoltók, a házuk hamuvá lett, a családnak semmije sem maradt.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2024.07.07.
család háztűz Csörög segítség gyerek

Sütő Anett élete munkája vált hamuvá péntek reggel, amikor arra riadt fel, hogy kiabálnak a szomszédok. Mikor kiért az ikerházuk udvarára, akkor látta meg, hogy a szomszédjában tűz van, ami terjed át a házukra. Mire a tűzoltók kiértek, Anették háza hamuvá vált, semmijük sem maradt, minden helyiség lakhatatlan. Az egyedülálló édesanya most átmeneti szálláson él négy gyermekével,  kilátástalan helyzetben, hisz mindenük odalett a tűzben.

A házuk minden szobája lakhatatlanná vált a tűz után, az édesanya nem tudja, mitévő legyen  
Fotó: Olvasói fotó

„Egyedül maradtam otthon nélkül a négy gyermekemmel”

Anettéknak a ház volt a mindenük, az életük, amit kemény munkával tudott biztosítani négy gyermeke számára Csörögön. Az ikerház szomszédjában ütött ki a tűz péntek reggel, az okát egyelőre nem tudni. Anették szerencséje, hogy felriadtak a kiabálásra és egy szál pizsamában, de ki tudtak menekülni a gyerekekkel a lángoló házból.

Négy kiskorú gyermeket nevelek egyedül és az a ház volt a mindenünk. A szomszédból terjedt át a tűz a mi házunkra. Mi a házban aludtunk a gyerekekkel.... Kiabálásra lettem figyelmes. Kimentem és szóltak, hogy ég a ház, meneküljek a gyerekekkel. Kiszaladtunk pizsamában, de mire a tűzoltók odaértek, leégett. Teljesen lakhatatlanná vált, egy ép helyiség sem maradt, minden értékünk a házunkban volt

 – mesélt a szörnyű estéről a Metropolnak Anett, aki jelenleg gyermekeivel Budapesten van egy átmeneti szállón. Az édesanya célja, hogy minél hamarabb találjon ideiglenes otthont maguk számára Vác közelében.

„Hirtelen fel sem fogtam, amíg nem láttam. Aztán az fordult meg a fejemben, hogy jön a segítség hamar és hazatérhetünk. Majd pár perc leforgása alatt minden összeomlott és már csak annak örültem, hogy időben mind kijutottunk" – tette hozzá az édesanya.

Anett jelenleg gyeden van 9 hónapos kislányával, és három idősebb gyermekét is egyedül neveli  
Fotó: Olvasói fotó

„A gyerekek meg vannak rémülve, sírnak, mert felfogták, hogy nem maradt semmink”

Teljesen kilátástalan a helyzetünk. Itt maradtam a 13 és 9 éves fiammal, a 11 éves lányommal és a 9 hónapos kislányommal. A gyerekek rémültek, nem értik, hogy most mi lesz és hogy lesz. Sírnak egyfolytában, realizálták, hogy nincs semmink, nincs otthonunk 

– részletezte a kétségbeesett édesanya. A családnak Csörögön próbálnak segíteni, adományokat is itt lehet leadni a számukra, hiszen jelenleg Anették nem tudják hová tenni. A helyi postánál dolgozó édesanya ráadásul még gyeden van a kislányával, így a havi bevételük összesen 260 ezer forint. Ebből nem tudnak új életet kezdeni.

A gyerekek jelenleg átmeneti szálláson vannak édesanyjukkal, hiszen az otthonuk percek alatt hamuvá vált  Fotó: Olvasói fotó

„Elsősorban egy hely lenne a legnagyobb segítség, ahol átmenetileg élhetünk, hogy aztán valahogy helyrehozhassuk a házat, vagy teljesen újrakezdhessük az életet máshol. Albérletet nagyon nehéz találni, anyagilag is megterhelő, illetve 4 gyermekkel szinte lehetetlen. Egy otthonra lenne szükségünk, ahol el tudom kezdeni újraépíteni az életünket” – mesélte Anett a Metropolnak, hogy mire lenne szükségük elsősorban. Anett csak az emberek segítségében bízhat, hiszen szüleit elvesztette. Rokonai megpróbálnak segíteni nekik, egyetlen testvére pedig bár nagyon sokat próbál segíteni rajtuk, ő is két gyermeket nevel egy apró lakásban, így nem tudja befogadni Anettéket. A fiatal, egyedülálló családanya minden segítségért hálás, amit kap, hiszen jelenleg az utolsó szalmaszálba is kapaszkodni próbál, hogy újrakezdhesse az életüket és biztonságban tudhassa gyermekeit

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás