„Nekünk ő még nem ment el...” – motorbalesete után derült ki, mennyire beteg Belián

Fiatal motorost gyászol Zánka. A 32 éves Szabadi Belián Horvátországban szenvedett súlyos motorbalesetet még másfél éve. Amikor kórházba került azonban kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2024.07.26.
Módosítva: 2024.07.27.
motoros Belián szívszaggató baleset daganat

Szívszaggató temetéssel búcsúzott családja és a magyar motoros közösség Szabadi Beliántól június 29-én Zánkán. A 32 éves Belián június 6-án hunyt el, miután másfél évig harcolt daganatos betegségével. A zánkai fiatalember másfél éve ment Horvátországba motorozni két barátjával, ahol elesett. A jobb oldalán több helyen is törtek el csontjai, majd a műtét előtt észrevették, hogy bevérzett a mája is. Akkor derült ki, hogy a baj sokkal nagyobb, mint gondolták: Belián máján daganat van, a fiatal motorost végstádiumú rákkal diagnosztizálták. Bár a törésekből pár hónap alatt felépült, a szörnyű kórral fel kellett vennie a harcot.

Beliánt sokan szerették, utolsó útjára rengetegen elkísérték a zánkai motorost – Fotó: Családi fotóarchívum

„Nagyon szeretett élni”

Belián egy igazi életigenlő ember volt, aki nagyon szeretett élni. Határozott, vicces, karakán egyéniség volt. A motorozás a mindennapjai része volt, sportmotorokat szerelt, motorkipufogókat is csinált, munkáit nagyon szerették, sokan jártak hozzá. A 32 éves motoros végső búcsúztatójára éppen ezért is rengeteg motoros jött el, hogy lerója tiszteletét a túl fiatalon elhunyt Belián előtt, aki másfél évig harcolt a májdaganattal, mikor szervezete feladta a harcot.

Nagyon nehezen viseli mindenki ezt a veszteséget. Nem fogadtuk el, hogy elment. Számunkra olyan, mintha egy hosszabb túrára ment volna el és várjuk haza. Nagyon szeretett élni, imádta a kiskutyáját, Mangót, aki végig mellette volt és vigyázott rá. Aki ismerte, sosem felejti el egyéni humorát, életszeretetét

 – nyilatkozott megtörten Belián sógornője, Bodrogi Vivien.

A motorosok megrendülve álltak fiatal társuk elvesztése előtt, szívszaggatóan szép temetéssel búcsúztak Beliántól – Fotó: Családi fotóarchívum

Beliánért bőgtek fel a motorok 

A család úgy döntött, hogy Beliánnak motoros temetést szerveznek, amire az ország különböző pontjairól várták az embereket. Utolsó útjára motorbőgés közepette kísérték el, de volt olyan is, aki nem tudott ott lenni a temetésen, így otthon bőgette fel a motort Beliánért.

Most már az angyalokkal motorozol, legyen neked könnyű a föld. Széles utat odafent! Nyugodj békében

„Sajnos nem tudok ott lenni, de ígérem 17:00-kor felbőgetem a motort az emlékére"

Én csak kamionsofőr vagyok, de imádok motorozni, tervben van egy saját. Majd nyomom a kamionon a kürtöt érte

„Sajnos nekem még nincs motorom, csak quadom, ezért nem tudok ott lenni, de azon a napon, meghangoztatom a quadomat”

Ha tehetem, akkor itt Hollandiában megyek egy kört a tiszteletére

 – búcsúztak az ország motorosai Beliántól.

Belián balesete másfél éve volt, ahol bár súlyosan megsérült, életét nem az vette el – Fotó: Családi fotóarchívum

A balesetnek köszönhetően derült ki

Belián a baleset előtt sokszor érezte rosszul magát, de azt hitte, a Covid elleni védőoltás mellékhatása mindez.

Hányingere volt, fáradékonyság jellemezte – nyilatkozta Belián sógornője, aki párjával, Belián öccsével együtt mindent megtett, hogy méltó módon búcsúztassák el a zánkai motorost, aki erején felül küzdött, még a balesete után is. Szabadi Beliánt családja a végsőkig támogatta és nagyon szerette. Édesapja és édesanyja is végsőkig mellette volt, ahogy a párja is.

Nagyon hálásak voltunk mindenkinek, aki ott volt a temetésén, ismeretlenül is érkeztek motorosok Pécsről, ami azért nem itt van. Úgy érezzük, hogy szépre és meghatóra sikerült a búcsúztatója, de mi még nem fogadtuk ezt el. Nekünk ő még nem ment el… 

– zárta gondolatait Bodrogi Vivien. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás