Elrontotta a gyomrát, már csak hónapjai vannak a totyogósnak

Teniszlabda méretű agydaganata van az egyéves kisfiúnak.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.07.12.
Módosítva: 2024.07.12.
agydaganat fiúcska ependymóma

Gyomorrontásnak hitték az épp hogy egyéves fiúcska hányingerét és étvágytalanságát. Lucas Garcia-Batalla élete mindössze tíz nappal az első születésnapja után változott meg. Akkor ugyanis 3-as fokozatú teniszlabda méretű anaplasztikus ependymómát, egy gyorsan növekvő, rosszindulatú, gyógyíthatatlan daganatot találtak az agyában. 

Fotó: Pixabay

Lucas influenzaszerű tünetektől szenvedett, így a diagnózis „sokként” érte szüleit, a 42 éves David Garcia Juradót és a 38 éves Laura Batallát. A szülők legnagyobb megdöbbenésére az orvosok mindössze pár hónapot jósolnak már csak Lucasnak. 

„Nem volt túl nagy étvágya, de azt hittük, hogy csak gyomorrontás. Nem hagyta abba a hányást, letargikus volt, és minden olyan gyorsan történt. Néhány nappal később a CT-vizsgálat hatalmas daganatot mutatott ki a tarkóján. Egy 4 cm x 4 cm volt, akkora, mint egy teniszlabda. Ez egy nagyon sötét pillanat volt számomra. Beleégett a kép a fejembe, ahogy a feleségem tartja Lucast, és elmondják, hogy agydaganata van” – mesélte David. 

A kisgyermek három nagy agyműtéten, 13 hónap kemoterápián és két hónap protonnyaláb-terápián esett át. Sajnos a daganat folyamatosan visszatért, és David gyanítja, hogy kisfiának talán kevesebb mint egy éve van hátra.

David elmondta, hogy Lucas számára már nincs több kezelési lehetőség, és arra törekednek, hogy a lehető legjobb életet biztosítsák neki a maradék időben.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás