Vitézy Dávid: Új korszak kezdődik, ügyek mentén teremtünk többséget a budapesti közgyűlésben

Vitézy Dávid tűzzel-vassal irtaná a Karácsony-féle szemléletet a Városházán. Szerinte Budapest csak akkor fejlődhet, ha szakértők irányítják, és nem politikai ambíciók.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.06.09.
Módosítva: 2024.06.09.
Budapest Karácsony Gegely Választás 2024 vitézy Dávid

Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje tudomásul vette Szentkirályi Alexandra döntését és felhívta a figyelmet arra, hogy a pártpolitikai csatározások helyszínévé vált, Karácsony Gergely-féle Városházáról kiirtja a politikát. „Ügyek és a programom mentén teremtünk többséget a Fővárosi Közgyűlésben” – ígérte. 

Vitézy szerint a főpolgármester-jelölti vita után – Karácsony gyenge szereplését követően – megváltoztak a főpolgármester-választás esélyei (Fotó: Facebook)

„Minden, a Budapest vezetésében változást akaró számára nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó én vagyok” – jelentette ki Vitézy, aki szakmai érdekek mentén kívánja vezetni Budapestet, miután Karácsony és a DK vezette városvezetés politikai csatározások helyszínévé züllesztette azt. Vitézy szerint az nem megy, hogy egy főpolgármester a politikai áldozat szerepébe vágja magát, miközben a város nem működik.

Mint fogalmazott: „Karácsony Gergely a DK listavezetőjeként megint »sugárban hány« a politikától, de utána pont azt csinálja, amire panaszkodik: másokat minősítget, acsarkodik, kitalált történetekkel próbálja igazolni a mondanivalóját, és magát örök áldozatként állítja be. Az elmaradt munkára egyetlen magyarázat van: mindenki más fideszes. Karácsonynak egyetlen konkrét, számonkérhető, világos programpontja vagy terve sincs már Budapestről, csak a saját és a DK pozíciójának megőrzése.”

Bukott pártkáderek helyett végre szakemberekkel fogjuk vezetni Budapestet

– ígéri az LMP főpolgármester-jelöltje. Hozzátette: „Arra mondok igent, hogy Budapest végre megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon végre a HÉV-ek fejlesztése. Meg fogom védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben. Ebben nincs alku és nem is lesz.” 

„A győzelem kulcsa Szentkirályi Alexandra szavazóinak kezében van”

Vitézy nyolcvan nappal ezelőtt azt mondta, hogy „Budapesten minden csak a két nagy pártpolitikai oldal csörtéiről szól, a város egy helyben toporog, a valós ügyekről nem beszél senki”. Most úgy látja, hogy a kampányban ez megváltozott. „Végre nem volt elég csak orbánozni és gyurcsányozni, hanem Budapestről kellett és lehetett beszélni. Azt látom, hogy a főpolgármester-jelölti vita után a különbség napról napra csökken köztem és Karácsony Gergely között. Ma a győzelem kulcsa Szentkirályi Alexandra szavazóinak kezében van.

Akik valóban változást akarnak Budapesten, akik nem csak hangzatos videókban akarnak megszabadulni »Gyurcsány embereitől a Városházán« és Draskovics Tibortól a BKK-ban, azoknak valójában egyetlen esélyük van erre: ha rám szavaznak. De félreértés ne essék: nemcsak Gyurcsány emberei mennek, hanem más párt emberei sem jönnek be majd

– mutatott rá Vitézy Dávid. „Új korszak kezdődik Budapesten: szakemberekre bízzuk a város és a fővárosi cégek vezetését”. 

„Minden budapesti főpolgármestere leszek”

„Minden budapesti főpolgármestere leszek, legyen akár kormánypárti, akár ellenzéki szavazó, vagy akár olyan budapesti, aki egyik pártpolitikai tömbbel sem szimpatizál, vagy most szavaz először. Mindenki szavazatára számítok, aki változást szeretne!”

Szentkirályi Alexandra arra kérte minden támogatóját: „A főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz-KDNP-listára szavazzon!”

Nézd meg videónkat arról, miért jobb választás Vitézy Karácsonynál!

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás