Nyakunkon a kánikula, ám szörnyű, hogy mit hoz ez sokak számára

A hőmérséklet hamarosan elérheti a 30-35 Celsius-fokot, amivel több nehézség is együtt jár.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.06.
Módosítva: 2024.06.06.
panasz fejfájás meteogyógyász migrén tünet

A csütörtöki időjárás során pozitív és negatív jelenségekkel egyaránt számolnod kell, melynek részleteiről dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója beszélt.

fejfájás, migrén, időjárás, fronthatás, ciklon,
A fejfájósok és a migrénesek számára nehéz lesz a csütörtök. (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels.com

Sajnos a fejfájósok és a migrénesek számára egy kifejezetten terhelő időszak kezdődik – árulta el dr. Pintér Ferenc, majd hozzátette:

Egészen szerdáig még elfogadható volt a nappali hőmérséklet, ez most azonban megváltozik. A magasban megindult egy olyan beáramlás, mely melegfronti tüneteket okoz. A melegedési folyamat a migréneseknél gyakoribb és súlyosabb rohamokat okozhat. Hányinger, hányás, szédülés, látásromlás egyre nagyobb számban várható.

Nem ezek lesznek az egyedüli panaszok: a melegedési folyamattal a keringési problémák száma is emelkedik, valamint gyakorivá válnak a szív- és a légzési panaszok. Rosszullétekre kell számíts a következő időszakban, valamint ne csodálkozz, ha ólmos fáradtságot érzel magadon, energiátlan, kedvetlen és kialvatlan vagy – egyre több lesz ugyanis az alvási nehézség.

Lassan nemcsak a 30, hanem a 35 Celsius-fok körüli hőmérsékletekhez közelítünk

– hívta fel a figyelmet a meteogyógyász. A Köpönyeg előrejelzése szerint június 6-án, csütörtökön sok napsütésre számíthatsz. Északon még kialakulhatnak futó záporok, zivatarok. Délutánra 27 és 32 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken is igazi nyári időben lesz részed: a 13-18 Celsius-fokos hajnalt követően délutánra 28 és 34 Celsius-fok közötti maximumokat mérhetsz. A kora esti órákban néhol kialakulhatnak záporok, erős, viharos széllökésekkel kísért zivatarok.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás