Őrizetbe vették Óbuda baloldali alpolgármesterét

A Magyar Nemzet információi szerint a hatóságok a ma reggel történt házkutatások során őrizetbe vették Czeglédy Gergő óbudai alpolgármestert, a baloldali összefogás politikusát. A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények kapcsán folytatott nyomozást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.18.
Módosítva: 2024.06.18.
őrizetbe vétel alpolgármester Czeglédy Gergő Óbuda

A hatóságok őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét, a baloldali összefogás politikusát, Czeglédy Gergőt – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap beszámolója szerint az őrizetbe vétel egyenes folyománya annak a ma délelőtti házkutatásnak, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) végzett az óbudai városházán a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozása során.

A nyomozó főügyészség azt közölte az MTI-vel az ügy kapcsán, hogy korrupciós bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást, és kedd délelőtt több helyszínen – köztük a III. kerületi önkormányzatnál – folynak vagy folytak eljárási cselekmények. A hatóság várhatóan szerdán ad részletesebb tájékoztatást az ügyről, lapunk azonban kérdéseket küldött a KNYF-nek.

Márciusban is volt egy hasonló akció Óbudán, ekkor négy embert vettek őrizetbe, lapunk tudomása szerint köztük van P. Gábor, Gajda Péter kispesti polgármester egykori kabinetfőnöke és bizalmasa, aki 2020-től a Demokratikus Koalíció által vezetett kerületekben kezdett üzletelni. Óbudán a helyi újság kiadásának feladatait vette át cégével.

A megalapozott gyanú szerint – a lap tudomása alapján P. Gábor, ám az ügyészség nem nevezte meg őt a közleményeiben – a cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött az óbudai önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított-társa által kijelölt két gazdasági társasággal. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették és korrupciós célokra fordították.

A III. kerületi önkormányzat akkor azt közölte, hogy sem hivatali, sem önkormányzati, sem az intézményrendszerben dolgozó munkatársat nem érint az az eljárás, amellyel kapcsolatban dokumentumokat és iratokat kért be a Központi Nyomozó Főügyészség az önkormányzattól. Mostanra azonban úgy tűnik: fordult a kocka - írja a Magyar Nemzet. 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás