„Megrázó volt ez az egész” – egy megvadult mercis büntetőfékezése miatt hajszálon múlt az élete két családnak is – Videó!

Ha nem tudtak volna időben fékezni, és kitérni a megvadult mercedeses elöl, akkor két család is súlyos balesetet szenvedett volna. S. S. Antoni a várandós feleségével utazott, amikor egy luxusautót vezető sofőr büntetőfékkel riogatta őket, és egy másik autóban ülő családot is.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.06.28.
Mercedes büntetőfék autópálya

Több mint tíz éve vezet S. S. Antoni, találkozott már egy-két vadul vezető autóssal az utakon, de olyanban még nem volt része, mint június végén. Antoni Miskolcról tartott a nejével Nagyvárad felé, amikor az autópályán majdnem balesetet szenvedtek egy szilajként vezető sofőr miatt.

A fekete Mercedes a mellette lévő autóra is ráhúzta a kormányt Fotó: Olvasói

„Hirtelen kirántotta a kormányt” 

Antoni a közlekedési szabályokat betartva hajtott az autójával június 25-én, oldalán a 4 hónapos terhes kedvesével. Mögötte egy Dacia haladt, benne két kiskorú gyerekkel a hátsó ülésen. Az autósok békésen vezettek, Antoni 125 kilométer/órás sebességgel. Épp egy kamiont akart megelőzni, amikor hirtelen egy Mercedes 200-al jobbról előzni kezdte őket. 

Hirtelen kirántotta elénk a kormányt és akkorát satufékezett, hogy fütyültek a kerekei!

 – idézte fel a büntetőfékezés pillanatát Antoni.

A pár autója mögötti Dacia sofőrje a büntetőfékezéskor kirántotta jobbra a kormányt, ez volt a szerencséje a két autósnak. „Ha nem teszi meg, akkor a mercis miatt hátulról a mi autónkba jött volna. A mercis még mindig folytatta fékezést, mint egy idióta. Az eszem megállt” – részletezte Antoni.

A leendő apuka szerint direkt veszélyeztette mások életét a Mercedest vezető autós. 

Az egész nem szólt másról, csakhogy megmutassa, ki az utak királya

 – mondta Antoni.

Antoni párja felvette videóra az egészet

A jelentet a férfi mellett ülő neje a telefonján felvette. A rövid felvételen nem a teljes büntetőfékezés látszik, viszont az igen, hogy újra fékez a Mercedes az autópályán, majd a Daciában lévő családra néhány pillanatra ráhúzza a kormányt. „Az egész nagyon megrázta a feleségemet. A terhes nejem konkrétan sokkot kapott, egy ilyen eset nem tesz jót a babának. A másik autóban is két gyerek ült, hogy tehet valaki ilyet?” – tárta szét a karját dühösen Antoni, akinek a történtek miatt a párja annyira rosszul lett, hogy a legközelebbi pihenőnél meg kellett álljanak

Nyugtattam őt, miközben mély levegőket fújt. Azóta is még emlegeti a történteket. Nagyon megrázó volt ez az egész

 – mondta Antoni.

A férfi nem tett feljelentést a rendőrségen, viszont az egyik budapesti zárt Facebook-csoportban közzé tette a rövid felvételt a büntetőfékezésről. „Egy 10-es skálán 8-as szinten ijedtünk meg mindketten, de én nem mutathattam ki, hiszen vezettem. A feleségemet próbáltam menteni ebből a helyzetből. Tanultam a helyzetből, mert azóta megrendeltem a fedélzeti kamerát, hogy ha még egy ilyen legyen, ne csak telefonnal rögzítsük. Jó lenne, ha a büntetőfékezők ellen határozottabban fellépnének a rendőrök, mert ez nem játék az úton!” – zárta szavait Antoni.

Mutatjuk a felvételt!

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás