Késes alaktól rettegnek Rákosmentén a családok





Tehetetlennek érzik magukat a Rákosmentén élők, mert egy középkorú férfi késsel járja az utcákat, és előszeretettel hergeli a helyiek kutyáit. Az illető több alkalommal is bepróbálkozott egy nő házánál, aki a Metroponak mesélte el e történteket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.04.03.
Módosítva: 2024.04.03.
rákosmente kutyák agresszív támadás

Végig gondolni is szörnyű, hogy vajon mi történik akkor, ha egyszer sikerül úgy megvadítania az egyébként békés házőrzőket annak a felfegyverkezett férfinak, hogy valamelyik állat kárt tesz benne. Leginkább ettől tart egy Rákosmentén élő fiatal nő, F. Zsófia és családja.

Egy férfi direkt támad rá kutyákra Rákosmentén /
Egy férfi direkt támad rá kutyákra Rákosmentén Fotó: Kiri Photography

„Nehogy bedugja a kezét”

A rákosmenteiek életét felzaklató férfit sokan agresszívnak tartják. Az illetővel egy ideje a kutyásoknak is meggyűlik a baja, köztük Zsófiának is. Az ő ebeinek nyugalmát is többször felverte már.

„Néhány hete piszkálja a kutyákat a kerítésen át. Hiába kérjük, nem hagyja abba” – kezdte el mesélni Zsófia a Metropolnak.

A nő nem tudja, mi tévő legyen a férfival szemben: konfliktust nem akar, ám tarthatatlannak tartja a helyzetet. Ezért is írta ki az egyik kerületi Facebook-csoportba panaszát, hátha valaki jó tanáccsal tudja őt ellátni.

Valaki tudja, ki ez? Azzal szórakozik, hogy amíg a buszra vár, a kutyákkal bokszol a kerítésen át és hergeli őket. Sajnos nem először látjuk, hogy ezt csinálta, és hiába kérjük, nem hagyja abba. Már nem merjük a kertben hagyni a kutyákat, ha elmegyünk itthonról, nehogy esetleg bedugja a kezét és megharapják, aztán még ő jelentsen fel minket. Illetve, van bármi tippetek, mit lehet tenni ilyenek ellen? Kinti kamerát már rendeltem

 – fogalmazott a nő bejegyzésében.

Zsófia posztjára nem maradtak el a válaszok. Hamar kiderült a kommentekből, többen is jól ismerik a férfit. A környéken élők elmebetegként tekintenek rá, és veszélyesnek is tartják a középkorú, izmosabb testalkatú férfit: a kerületi lakosok szerint a 198-as buszra szokott várni az egyik megállóban, ahol ha épp rossz pillanata van, dühösen viselkedik – olykor kést is visz magával a járműre. „Ez egy elmebeteg. Volt vele dolgom egyik nap reggel a 198-on. Gusztustalan dolgokat csinált és összevissza beszélt. Ilyen nincsen, hogy a hatóságok eddig még nem vitték el és zárták be. Szerintem a buszvezetők is ismerik, de nem fogják nem felengedni a buszra, mert látszik, hogy elmebeteg és veszélyes. Nem hívják ki maguk ellen a sorsot... de lehet, hogy mert eddig ott nem csinált bajt. Nem tudom” – fogalmazott Dorina, az egyik kommentelő.

„Bizalmatlan és félénk kutya lesz a végeredmény”

Zsófia mást nem tehet, türelmes és kamerával szereli fel az otthonát, hátha ez elrettenti a zaklató férfit. A Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület szerint helyesen cselekszik. A csapat mentésvezetője – akinek kérésére a nevét nem közöljük – azt javasolja az ebtartóknak: ha valaki hergeli a kutyájukat, értesítsék a rendőrséget, és a történteket rögzítsék videó-, hangfelvétel formájában, hogy a bűncselekményt bizonyítható legyen. 

Az ebtartók joggal hiszik, hogy komoly veszélyt is jelenthet, ha egy kutyát direkt hergelnek. Jacsmanik Attila, habilitációs kutyakiképző úgy véli, a házőrző kutyák viselkedése nagyon más egy otthoni hobbi vagy segítő kutyához képest. 

Annak érdekében, hogy a kutya az ilyen események következtében ne essen szét és ne hagyjon benne nyomot, többféle képzéssel ajánlott a stressztűrésüket kezelni

– részletezte az egri férfi

A tréner szerint, ha valaki a fenti esethez hasonlóan inzultál egy kutyát, az érintett eb csakis maga fogja eldönteni, hogyan reagál ezekre a helyzetekre. „Ebből nagyon sok rossz sülhet el. Hosszú távon egy nagyon bizalmatlan és félénk kutya lesz a végeredmény, ha sokáig inzultálják. Emiatt nem tudja, hogyan közeledjen és hozzá hogyan fognak közeledni mások. Sajnos az eb viselkedése miatt mások viselkedése is megerősíti majd a negatív tapasztalatait, ha nem kezelik megfelelően a gazdik” – zárta szavait a szakember. 





 





Ezeket olvastad már?
„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás