Kamuszerelők csalnak ki pénzt Erzsébetvárosban

A szakik első ránézésre valóságosnak tűnnek. De csak addig, amíg el nem kezdenek légből kapott szerződésekre hivatkozni.Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.03.26.
Módosítva: 2024.03.26.
próbálkozik idős átverés csalók kamu

Újabb módszerrel igyekeznek bejutni a gyanútlan áldozatokhoz Erzsébetvárosban. A VII. kerületiek egymást figyelmeztetik a kamuzó „szakemberekre”.

Cleaning,Gutter,Clogged,With,Leaves
Kamuszakemberek járják Erzsébetváros utcáit Képünk illusztráció/Fotó: Shutterstock

A Metropol korábban beszámolt azokról az esetekről, amikor magukat szakembernek kiadó csalók igyekeztek bejutni az idősek vagy éppen a kisgyermekesek otthonaiba. A XVI. kerületben, a Nebáncsvirág utca környékén több házba is becsengettek, hogy csatornát, ereszt szeretnének javítani.

A férfiak kifejezetten olyan környéken próbálkoztak, ahol sok az idős. Valószínűleg arra számítottak, hogy ott nagyobb sikerrel járnak majd, ha „anyagvásárlás” címszóval előleget kérnek egy olyan munkára, amit utána nem végeznek el.

Ezúttal szintén munkásruhában, magukat szakembernek kiadva járják a házakat és a lakásokat ismeretlenek.

Minden van, munkalap, szervizkönyv, kamerarendszer, atomóra lánccal. A közös képviselőre, az éves átvizsgálásra és a karbantartói szerződésre hivatkoznak

– figyelmeztette az egyik Facebook-csoportban szomszédait Tamás, majd hozzátette: „Ne ugorjunk be!”

A fővároson kívül, Tolna vármegyében is előfordult hasonló trükk. Március elején Dunaszentgyörgyön először azt állították az egyik idős asszonyhoz bejutó férfiak, hogy megszerelték az ereszt, majd horribilis árat kértek a szerintük hibátlanul elvégzett, „minőségi munkáért”. Kísértetiesen hasonló történt a közelben lévő Rózsa utca, az Ősz utca és a Malom utca lakóinak elmondása alapján is. 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás