„Próbálunk segíteni sorstársainknak” – SMA Tomika szüleinek hála, Lacika is a gyógyulás útjára lépett





SMA Tomika szülei is két éve harcolnak, hogy segíteni tudjanak a kisfiukon, gyűjtést indítottak, hogy ki tudjanak fizetni egy drága terápiát. Ez a pénz összejött, most pedig más gyerekeken segítenek.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.03.25.
Módosítva: 2024.03.25.
SMA Tomika Lacika robotterápia gyűjtés édesanya

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, rengetegen megismerték és segítették SMA Tomikát, akinek szülei génterápiára gyűjtöttek. A kisfiúnak még egy licitcsoportot is indítottak követői, hogy minél hamarabb összegyűljön a pénz az életmentő kezelésre. Most, hogy a családnak már nincs több anyagi segítségre szüksége, sokat gondolkoztak azon, hogy mi legyen a már megalakult licitcsoporttal. Úgy döntöttek, megpróbálnak annyi beteg gyereken segíteni, amennyin csak tudnak.

Tomika már a célegyenesben van  Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért

Sosem felejtjük el azt a kétéves utat, ami mögöttünk van, ezért úgy döntöttünk, szeretnék mi is segíteni más, szintén beteg gyerekeken. A kisfiunk megsegítésére létrejött licitcsoport nem szűnt meg, hanem nap mint nap tovább működik és együtt próbálunk segítséget nyújtani a sorstársainknak is Tomika rehabilitációja mellett

– számolt be Hornischer Anikó, Tomika édesanyja.

Az első ilyen kisfiú a szolnoki Ádám Ati volt. A kisfiú 5 hónaposan vérmérgezést kapott, újra kellett éleszteni. Nyolc percig küzdöttek az orvosok az életéért, miközben az agya jelentősen károsodott. Bár a szakemberek azt mondták, hogy a babának nem sok esélye van az életben maradásra, a kisfiú minden jóslatra rácáfolt. A kisfiúnak egy fél év intenzív terápiára van szüksége külföldön, melynek ára másfél millió forint, ennek összegyűjtésében segített a csoport. Másodjára pedig a 40 éves, szintén SMA-val küzdő Kecskés Sándornak segítettek, hogy az autójuk átessen a kötelező karbantartáson és átmenjen a műszaki vizsgán. Sándornak ugyanis ez az autó jelenti a szabadságot, hogy bárhova eljuthasson. A csoport mindössze egy éjszaka alatt összegyűjtötte a pénzt.

Lacika is halad a cél felé  Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért Jótékonysági Licit

Lacika a méhen belül kapott fertőzést

Most a 6 éves Lacikának szeretnének segíteni. A kisfiú ugyanis méhen belüli fertőzés miatt halmozottan sérült: CP-s, vagyis központi idegrendszeri sérülésben szenved, nyaka és háta hypoton, a végtagjai is feszesek. A mai napig nem beszél és nem szobatiszta. Lacikának volt már két szövetbemetszéses műtétje Barcelonában, a legutóbbi 2024 januárjában. A műtétet követő 8 hetes kötelező pihenőidőszak után intenzív rehabilitációra kell járnia, különben a műtét önmagában nem hozza a várt sikert. A család számára a legnagyobb „falat” a robotterápia: egy 50 órás csomag ára 1,6 millió forint. 

Lacika elkezdte a robotterápiát  Fotó: Facebook/ Együtt Tomikáért Jótékonysági Licit

Tomika Édesanyja a legváratlanabb és legreménytelenebb pillanatban keresett fel engem és nyújtott segítő kezet a családunknak. Felajánlotta, hogy segítenek pénzt gyűjteni a robotterápiára, valamint kiegészítő terápiákra. Hálás szívvel köszönjük!

– mondta korábban Orsolya, Lacika édesanyja.

A csoport ebben az esetben sem tétlenkedett, három hét alatt több mint háromszázezer forintot sikerült összegyűjteni. Lacika időközben el is kezdte a robotterápiát. 

Ez óriási, hatalmas teljesítmény, alig hisszük el. Nem is tudom mit mondhatnék, hogyan mondhatnék méltóképp köszönetet. Szívem szeretetével, lelkem hálájával köszönöm nektek, hogy minket is befogadtatok és mellénk álltatok. Lacika ma ovi után, fáradtan, de lelkesen elkezdte a robotterápiát

– számolt be az édesanya.

 





 





Ezeket olvastad már?
Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás