Revolut-utalásokat is elfogad egy kéregető Csillaghegyen





Betelt a pohár a csillaghegyieknél! A kerületiek két éve küzdenek egy férfi ellen, aki szerintük hamis történetekkel próbálja kicsalni a gyanútlan autósok és járókelők pénzét. A férfi kocsival jár kéregetni és Revolutra gyűjti az „adományokat”.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.02.11.
Módosítva: 2024.02.11.
Csillaghegy kéregető Revolut csaló hajléktalan

Nincs új a nap alatt – szokták mondani. De mégis! K. Eszter a napokban fújt riadót egy csomó III. kerületi Facebook-csoportban, mert a környéken egy gyanús alak régóta megkeseríti a helyiek békés mindennapjait, és megpróbálhatja átverni őket. 

A csillaghegyiek szerint egy férfi hajléktalannak és betegnek hazudja magát, hogy pénzt csaljon ki az emberektől /
A csillaghegyiek szerint egy férfi hajléktalannak és betegnek hazudja magát, hogy pénzt csaljon ki az emberektől (Fotót: pexels.com – Képünk illusztráció)

Katonaruhában kéreget 

„A csillaghegyi Ürömi útnál, a lámpánál van egy életvitelszerűen kéregető ember. Egy Ford autóval érkezik, betegnek hazudja magát, már az oszlopra ragasztott plakáton, Revoluttal csal ki a jóérzésű emberekből pénzt. Vigyázzanak magukra, kerüljék el a fiatalembert!” – fogalmazott napokkal ezelőtti Facebook-bejegyzésében a 47 éves nő.  

Szerinte a férfi hétköznap délelőttönként szokott megjelenni a Csillaghegyi fürdő környékén. Nem csak a járókelőktől, de a közeli lámpánál várakozó autósoktól is kéreget

Az elejétől fogva maszkban, mosogató-gumikesztyűt viselve, katonai ruhában járkál és kéreget. Van, hogy Fedél nélkült is osztogat

– kezdte el mesélni a Metropolnak az anyuka. 

A nő két éve rendszeresen látja a hajléktalannak hitt férfit. „Nem néz ki egyáltalán hajléktalannak. Mindig tisztán érkezik, és autója is van! Melyik hajléktalan érkezik mindig autóval?” – teszi fel a költői kérdést Eszter.  

„Egészségesnek tűnik, mégis kéreget” 

Eszter az Ürömi utca környékén viszi autóval óvodába a gyermekét, ekkor szokott odamenni hozzá a férfi. 

Én sosem reagálok rá, ha odajön az autónkhoz, de zavar. Az érzelemre játszik, és olyan táblával járkál, amire az van írva, hogy »én is voltam a helyedben, te is lehetsz az enyémben«. Látja a gyerekem, és másé is, hogy egy csaló akar átverni. Ráadásul, leborotválta a haját kopaszra, közben egészségesnek tűnik

– fejtette ki az aggódó anyuka, aki a Metropolnak elmondta, azután döntött úgy, riadót fúj, amikor a férfi szerinte leleplezte magát. Újabban QR-kódos plakáttal is hirdeti magát az egyik oszlopon, Revolutra gyűjti a pénzt, de honnan van egy hajléktalannak ilyenje? Erős, fitt férfinak tűnik, láthatóan tudna munkát vállalni, mégis másoktól veszi el a pénzt” – panaszkodott az anyuka.

Plakáton, QR-kóddal hirdeti magát egy hajléktalannak hitt férfi /
Plakáton, QR-kóddal hirdeti magát egy hajléktalannak hitt férfi (Olvasói fotó)

„Legyen végre igazság!” 

A nő posztjaira többen is reagáltak, jelezve, hogy nekik is gyanús a fiatal férfi. „Pont egyik nap néztem, hogy milyen fura plakát. Revolut, gyanús” – írta az egyik hozzászóló.  

Eszter a III. Kerületi Rendőrkapitányságon és az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletnél is jelentette már a katonaruhás kéregetőt. 

Ha én rossz helyen parkolok, máris megbüntetnek, de ellene nem tesznek semmit. Tele van már ezzel a fickóval a hócipőm! Legyen végre igazság, ez csaló lehet

– zárta szavait az anyuka.  

A Metropol kereste az ügyben a kerületi rendőrséget és a közterület-felügyeletet is. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás