Lecserélték a koldusmaffia babás-kutyás kéregetőit a Vörösmarty téren – videó





A koldusok újak, a módszer ugyanaz: anyuka kisbabával, kutya, „őrző-védő” emberek, akik elzavarják az érdeklődőket... Budapest szívébe visszatértek a koldusok.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2023.09.27.
Módosítva: 2023.09.27.
koldus Vörösmarty tér Budapest

Sajnos megint találkozhatunk Budapest szívében földön pici babával ülő fiatalasszonnyal, aki kéreget. Szívszorító a látvány, iszonyúan sajnáljuk az anyát is, a babát is – de valószínűleg nem ez a megoldás a nehéz helyzetükre... Azokra a férfiakra pedig, akik „vigyázzák” őket, csak nagyon csúnya szavakat tudnánk használni.

Hétfő délután, szívszorító életkép a Vörösmarty térről... Fotó: Mediaworks

De nem csak ő kéreget egyedül, és nem csak kisbabát használnak fel „futtatóik”: egy, a téren szemmel láthatólag berendezkedett férfi egy békésnek tűnő kutyával is letelepedett a közelében. 

Berendezkedett... Fotó: Mediaworks

A koldusokra „vigyáznak”: amint szóba akar elegyedni velük valaki, rögtön jön a „segítség”, aki elzavarja az érdeklődőket.

Néhány hete a Ripost helyszíni riportja után mi is megírtuk, mi a helyzet Budapest szívében. Ám a mostani koldusok nem ugyanazok a koldusok: csak a módszer ugyanaz, de a személyeket mintha „lecserélték” volna.

Pár hete babával, kutyával, harmonikával koldult ez a nő ugyanitt – Fotó: Mediaworks

Korábban a sétálóutcában egy babakocsiban ülő kisbabával és kutyával koldult egy ápolt nő, aki a földön ülve harmonikázott. A sétálóutcán rengeteg ember figyelmét felkeltette, így csak úgy csilingelt az apró a gyűjtődobozában, amikor arra jártunk. A kiskutyának egy itatót helyezett ki, amibe a járókelők öntöttek vizet, ezzel is közelebb csalva őket az aprósdobozhoz. A bandához tartozott még egy kendős idős nő és egy kopasz férfi is, aki mindenkit elzavart, aki kérdezgetni akarta az „embereit”.

Most másik koldusokkal működik ugyanez a „biznisz” a Vörösmarty téren, ám a módszer ugyanaz: most is „felvigyázó” ügyeli a koldusmaffia embereit, aki rögtön megjelenik, ha közel próbálunk kerülni hozzájuk...

Íme videónk a mostani helyzetről:

Gyerekkel tilos koldulni 

„Ha valaki gyerekkorú személy társaságában kéreget, vagy ha zaklatja a járókelőket, ez szabálysértésnek minősül. Pénzbírságot szabhatnak ki rájuk, akár a helyszínen a közterület-felügyelő is. A bírság 5–150 ezer forintig terjedhet. Ha csak ül egyedül, zenél, és nem szól senkihez, az nem szabálysértés” – mondta dr. Fridman Róbert ügyvéd.

A rendőrség folyamatosan ellenőrzi a Vörösmarty teret

A Ripost korábban megkereste a BRFK-t, egyelőre a rendőrségre bejelentés nem érkezett.

„A rendőrségre ilyen tartalmú bejelentés nem érkezett, azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Belvárosban folyamatosan kiemelt rendőri jelenlétet biztosít, ezen belül a Vörösmarty teret is rendszeresen ellenőrizzük. Havi egy alkalommal komplex rendészeti-bűnügyi ellenőrzést tartunk legalább 100 fő rendőr részvételével és a társszervekkel közösen. Ennek eredményéről minden alkalommal beszámolunk a rendőrség honlapján. A mai napon is kimentek az V. kerületi járőrök a kérdéses területre, ahol szabálysértésre, bűncselekményre utaló körülményt nem találtak. A »szervezett bandáról« nem merült fel információ.  Ha bárki bűncselekményre vagy szabálysértésre utaló körülményt tapasztal, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón keresztül” – írták.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás