Így küzdenek Budapesten a száguldozók ellen





A rendőrség most egy új eszközzel veszi fel a harcot a száguldozókkal.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.02.10.
illegális trafibox árpád fejedelem gyorsulási rendőrség

Új "trafiboxokat" szerelnek fel főváros-szerte. Az Árpád fejedelem útjának az elejére nemrég helyezték ki a trafipax tartószerkezetét. Ezek a fix sebességmérők a Budapesti Rendőr-főkapitányság VÉDA rendszeréhez kapcsolódnak, és változtatható helyeken fognak működni, hogy rugalmasan reagálhassanak az adott helyzetekre.

Az új trafi doboza az Árpád fejedelem útján Fotó: Fügedi Richárd

Illegális száguldozás

A lakók aggodalommal figyelik, ahogy az illegális gyorsulási versenyek egyre gyakoribbak és veszélyesebbek lesznek a városban. Az elmúlt időszakban többször is jelentős incidensekről érkezett hír, amelyekben az ilyen típusú szabálytalanságok játszottak főszerepet.

Friss trafi a Máriaremetei úton. Fotó: Fügedi Richárd

Az emberek azt állítják, hogy a gyorsuló járművek hangja, a gyalogosokat pedig a veszélyes manőverek gyakran megzavarják, és félelmet keltenek az utcákon és a környező területeken. Sokan panaszkodnak arról, hogy nehezen alszanak éjszaka a zaj miatt, és aggódnak a biztonságukért, különösen gyermekeiket féltik a száguldozók miatt.

Korábban a fóti versenyre bejutott a Ripost stábja Fotó: Ripost

Rekordbírság a napokban

Mi sem mutatja jobban, hogy milyen fontos a száguldozók lekapcsolása, mint a napokban történt eset. Óbudán a rendőrök nagyszabású razziát hajtottak végre a gyorshajtók ellen, melynek eredményeként több bírságot is kiszabtak a szabálytalan sofőrökre. Az akció nappal zajlott és három különböző helyszínen, összesen közel nyolc órán át tartott, ahol összesen 79 járműnél észleltek gyorshajtást.

Fix trafi a Nagykovácsi úton. Fotó: Fügedi Richárd

Az egyik sofőr a Bécsi úton a megengedett 50 km/h sebességkorlát helyett 109 km/h sebességgel közlekedett, amiért ő 169 ezer forintos közigazgatási bírságra számíthat. Egy másik jármű a Szentendrei úton ugyanezen sebességkorlátozás mellett óránként 120 km/h sebességgel haladt, amiért 260 ezer forintos közigazgatási bírsággal sújthatják - írja a rendőrség.

Sokan nem tartják be. Fotó: Fügedi Richárd

Februárban kezdődik a ROADPOL razziasorozat is az utakon

Truck & Bus tehergépjármű és autóbusz ellenőrzést tart az éves ROADPOL program keretében a magyar rendőrség is 2024. február 19-25 között.

Ebben az akcióban a fókusz a tehergépjárműveken és autóbuszokon lesz. A hivatásos sofőröket szigorúan ellenőrzik, hogy betartják-e a vezetési időkre vonatkozó előírásokat, beleértve a szükséges pihenőidőket és a veszélyes áruk szállításának szabályait. Emellett a hatóságok figyelemmel kísérik az országba való beutazás és a belföldi tartózkodás jogi aspektusait is.

Fontos megjegyezni, hogy ez az ellenőrzés nem csak a tehergépjárművekre korlátozódik: az autósoknak is fokozottan figyelniük kell a szabályok betartására, mivel őket is ellenőrizhetik és büntethetik a hatóságok.

Több razzia is lesz a utakon. Fotó: Fügedi Richárd

Ez az intézkedés célja a közúti biztonság növelése és az infrastruktúra fenntartása érdekében, így minden résztvevőnek fontos szerepe van a szabályok betartásában és az ellenőrzések sikeres lebonyolításában.



 





 





Ezeket olvastad már?
Megállíthatatlan: a Gellért-hegynél is nagyobb aszteroida közeledik

Megállíthatatlan: a Gellért-hegynél is nagyobb aszteroida közeledik

Cápatámadás: kétgyermekes apuka végtagjaiért küzdenek az orvosok

Cápatámadás: kétgyermekes apuka végtagjaiért küzdenek az orvosok

„A matektól félek a legjobban” – Dani az első SMA 1-es, aki leérettségizik

„A matektól félek a legjobban” – Dani az első SMA 1-es, aki leérettségizik

„Kampányvizit a Hegyvidéken. Van mit megvédenünk" – folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

„Kampányvizit a Hegyvidéken. Van mit megvédenünk" – folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás