„A kollégám felismerte a villamoson” – Nagy fogása volt a pestszentlőrinci polgárőröknek





Sikeres elfogás történt az 50-es villamos vonalán. A rendőrség és a polgárőrség együttműködése eredményre vezetett.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.01.29.
Módosítva: 2024.01.29.
Budapesti Rendőr-főkapitányság lakosság polgárőr intézkedés rendőrség

A Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport örömmel osztja meg a közösséggel a sikeres elfogás hírét, ami az 50-es villamos vonalán történt. A csoport tagjai részt vettek a Budapesti Rendőr-főkapitányság fokozott ellenőrzésében. A razzia keretében az 50-es villamoson utazók biztonságát fokozták az éjszakai órában, amikor is figyelmüket egy gyanús személy felkeltette. Az alapos arcmemória és a hatósági együttműködés meghozta eredményét, elfogták a férfit, akinek két élő körözése is volt.

A bűnözőt jelentették / Fotó: LKPCS-ÖTE

Felismerték

Mint megtudtuk, az ellenőrzést azért indították, mert korábban az 50-es villamos egyik vezetője egy netes csoportban írt arról, hogy a vonalon egy zavart viselkedésű férfi rendszeresen feltűnik, az utazókat zavarja és félelmet kelt bennük. Az ennek kapcsán tartott fokozott ellenőrzés folyamán a polgárőrök pont azt a férfit vették észre, akit kis idővel korábban a körözési adatbázisban láttak. A biztos beazonosítást követően a polgárőrök rádión azonnal értesítették a rendőrséget, és a csoport tagjai szóval tartották a gyanúsítottat, amíg a hatóságok meg nem érkeztek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság irányítási központja és a rendőrség közös erőfeszítése révén az illetőt a végállomáson elfogták és előállították.

Fokozták az ellenőrzést / Fotó: LKPCS-ÖTE

Szolgálat megkezdése előtt néztük a police.hu-t, ahol az eltűnt és körözött személyek is fent vannak. A kolléga felismerte az egyik férfit a villamoson. Ellenőrzés után a rendőrségi tevékenységirányítási központot értesítették rádiós kommunikációval. A rendőrök gyorsan reagáltak, a jelzés után már a következő megállóban várták az embert. Szabadságvesztéssel büntetendő eset miatt körözték. Az eset ismételten bizonyítja a polgárőrök és a rendőrség közötti hatékony együttműködést a közrend és a közösség biztonságának érdekében

– tudtuk meg Barkóczi Bálinttól, a Lőrinc-Kertváros Polgárőrség vezetőhelyettesétől.

A rendet vigyázzák / Fotó: LKPCS-ÖTE

Hálásak a lakók

A helyiek közül rengetegen kifejezték köszönetüket az eset kapcsán. Mint írták, a polgárőrök ingyen, saját szabadidejüket feláldozva végzik a munkájukat a közösség biztonságáért. Ez olyan munka, ami kapcsán csak az elismerés szavaival lehet szólni.

Köszönjük, jó érzés, hogy vigyáztok ránk. Nagy szükség van a polgárőrségre! Gratulálok!

– mondott köszönetet Melinda.

Gratulálok és köszönet a munkátokért, amit értünk tesztek

– fogalmazta meg háláját László.

Az elfogás estéjén / Fotó: LKPCS-ÖTE

Rendőrkézen van a férfi

A gyanúsított jelenleg a hatóságok őrizete alatt áll, és a továbbiakban a rendőrség intézkedéseire vár. A Lőrinc-Kertváros Polgárőrök arra kérik a lakosságot, hogy továbbra is figyeljenek egymásra, és azonnal jelentsék a gyanús tevékenységeket a hatóságoknak.

A közösségi biztonság megőrzése érdekében a polgárőrök továbbra is aktívan részt vesznek a helyi rendőrség munkájában és az ellenőrzéseken.

Így lehetsz polgárőr

Ahhoz, hogy valaki polgárőr legyen, először is fontos, hogy rendelkezzen magyar állampolgársággal, és büntetlen előéletű legyen. A jelentkezőnek jó egészségi állapotban kell lennie, és meg kell felelnie az adott polgárőrség által meghatározott fizikai és pszichológiai követelményeknek. Általában szükséges egy előzetes interjún is átmenni, valamint részt venni egy alapvető képzésen és bevezető programokon, amelyek segítenek felkészülni a polgárőri feladatokra és kötelezettségekre. Végül a jelentkezőnek elkötelezettséget kell vállalnia a közösségi biztonság és a közrend fenntartása iránt, valamint hajlandónak kell lennie rendszeres részvételre és együttműködésre a polgárőrség tevékenységeiben. A helyi polgárőrök várják a tenni akarókat soraikba.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás