Ezt tenné most a magyar exmilliárdos a friss lottómilliárdos helyében





Rekordmagas összeg, 6,45 milliárd forint ütötte a markát valakinek szombaton. Ennyi pénzt Magyarországon lottón még soha nem lehetett nyerni. Ám ez a mesés vagyon gyakran eszét veszi az embereknek. Íme egy exmilliárdos jó tanácsai.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.02.25.
Módosítva: 2024.02.25.
leendő lottómilliárdos medvepásztor rekord lottó

A ma medvepásztor néven ismert Szin János az 1980-as években elképesztő vagyonra tett szert, így ehhez mérten fényűző gazdagságban élt, és nem gondolt a holnapra. Mivel akkoriban még nem volt divat pénzügyi tanácsadót fogadni, ráadásul a magánemberek pénzügyi kultúrája is igen szegényes volt, a vagyon váratlanul mind egy szálig elveszett. János a mai napig nem beszél részletesen arról, hogyan vált dúsgazdag vállalkozóból nincstelen, szegény emberré. A korábbi milliárdos vállalkozót lapunk arról faggatta, mit tenne ma másképp, vagyis mi a tanácsa az újdonsült milliárdos számára.

A korábbi milliárdos most feleségével medveleseket üzemeltet az erdélyi havasokban (Olvasói fotó)

Én ezelőtt 30 évvel minden hónapban egy lottó 5-ös árát kerestem meg, így van fogalmam róla, mi az a sok pénz

– mesél lapunknak a múltjáról Szin János, aki a 80-as években játékgépek üzemeltetésével tett szert a mesés vagyonra. A dúsgazdag vállalkozó megjárta a poklot: felfedeztek nála egy agydaganatot, ám hamar kiderült, hogy a hatalmas vagyon ebben a helyzetben semmit sem ér. A medvepásztor ma úgy véli, a pénz mennyisége nem függ össze a boldogsággal: lehetsz elképesztően gazdag, ha nem vagy egészséges, boldog sem leszel.

Portrait,Of,A,Happy,Young,Businessman,Throwing,Out,Money,Banknotes
Az első és legfontosabb, hogy a lottómilliárdos bebetonozza az anyagi biztonságát (Fotó: Dean Drobot – Képünk illusztráció)

Persze a mai világban vitathatatlan, szükség van pénzre, így a lottónyertesnek elsőként azt tanácsolja, hogy betonozza be a saját és gyermekei jövőjét. 

Mindenképp érdemes befektetési alapba helyezni a nyeremény egy bizonyos részét, hiszen a kamatokkal biztonságos jövőt teremthet önmagának és családjának egy örök életre

– magyarázza az exmilliárdos, aki ezen kívül csak egy tanácsot ad a leendő lottómilliárdosnak: a boldogságot a nyereménytől függetlenül teremtse meg maga körül. Ezek után jöhetnek a méregdrága holmik: luxusautók, egzotikus nyaralások, drága cipők, kinek-kinek vérmérséklete és igénye szerint. A férfi könyvet is írt az újrakezdésről, amiben tanácsot ad, hogy miként lehet megőrizni a szerzett vagyont. Szin János a harmincas éveiben megismerkedett a fényűzéssel, ám jelenlegi életét nem cserélné el rá soha: János most medveleseket üzemeltet és személyre szabott kirándulásokat szervez feleségével közösen az erdélyi havasokban.





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás