"Néha megtörtem, de soha nem adtam fel" – 10 év betegség után veti bele magát az életbe Detti





Egy évtizednyi betegeskedés után szeretné végre maga mögött hagyni a viszontagságokkal teli múltját Detti, és a jövőben beteljesíteni mindazt, amit eddig nem tehetett meg.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.01.16.
daganatos beteg pánikbeteg gyógyulás szorongás akaraterő

2014-ben melanómát, 2018-ban agydaganatot találtak Ferenci Detti szervezetében az orvosok, de már jóval előbb elkezdődött a lány vesszőfutása, amiről korábban a Bors számolt be. Alig volt 14 éves, amikor olyan mértékű pánik és szorongás lett úrrá rajta, ami miatt a tanulmányait sem tudta folytatni. Azonban mindezek a szörnyűségek sem tudták feladásra kényszeríteni a mindig mosolygós Dettit. 

Detti képmontázsban foglalta össze a betegsége és gyógyulása éveit  Fotó: olvasói

Azzal kezdődött, hogy ötéves koromban édesapám elhagyott minket. Én végig magamat hibáztattam, azt gondoltam, hogy én vagyok az oka mindennek. Ez pedig szorongást váltott ki nálam. Később amikor tini voltam, aki éppen eleget szorong a világ dolgai miatt ez csak rosszabb lett. Végül mindez odáig fokozódott, hogy nem tudtam iskolába járni az állandó szorongásaim és a pánikbetegségem miatt

– idézte fel fiatalkorát a lány, akinek a húszas évei sem hoztak megnyugvást, mert daganatos beteg lett: 2014-ben melanómát diagnosztizáltak nála, amiről később a vizsgálatok kimutatták, hogy áttétes

"Sikeres volt a műtét, de nem vállalkoztam az utókezelésekre, ami rossz döntésnek bizonyult később, amikor 4 év múlva egy epilepsziás roham utáni kivizsgáláskor tudatták velem, hogy daganatok vannak a fejemben, az agyamnál" – osztotta meg a félelmetes pillanatot Detti, aki az önsajnálat helyett csak a gyógyulására koncentrált. Kiemelte: nem hagyta el magát, mindig talált valamit, amibe kapaszkodhatott. 

Néha megtörtem, de soha nem adtam fel

– fogalmazott tömören a lány, aki gyakran posztol a közösségi oldalán az állapotáról, és január 12-én örömmel tudatta, hogy a legutolsó vizsgálatai is azt mutatják, hogy meggyógyult. A Metropolnak elárulta: szeretné maga mögött hagyni a daganattal kapcsolatos gondolatait és a jövőbe nézni. 

Detti örömmel tette ki legfrissebb leletét, mutatva ezzel is, hogy nem szabad feladni  Fotó: olvasói

Elsőként rendbe szeretném tenni a lelkem, és elhalkulni a daganatos témákban. Ez nem azt jelenti, hogy nem segítek a sorstársaimnak, ha megkeresnek, pusztán azt, hogy ne ez töltse ki azt életem. Emellett régi vágyam, hogy megtanuljak angolul, illetve régóta kutyatartó vagyok, ezen vonalon szeretném képezni magamat, tanulni a témában és ezzel kapcsolatos munkákat vállalni

– mondta láthatóan boldogan a bájos lány, aki azt is megosztotta a Metropollal, hogy egy társ is régóta hiányzik az életéből, szeretne egy olyan párt találni, aki megbecsüli, elfogadja teljes egészében. Ezen felül Detti örömmel árulta el lapunknak, hogy újra edzésbe állt, ami szintén fontos neki, mert régen sokat sportolt. 

"Szóval nincs más hátra, mint előre" – zárta Ferenci Detti, aki reméli, hogy ha már egy emberen is segíteni tudott a történetével, akkor megérte elmesélni azt.





 





Ezeket olvastad már?
Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Sorsdöntő választás jön: 50 ezer aktivistával küzd a Fidesz a békéért - Videó!

Sorsdöntő választás jön: 50 ezer aktivistával küzd a Fidesz a békéért - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás