Patakot kell átugraniuk a gyalogosoknak a frissen felújított Üllői úton





A főváros nem adott rá pénzt, a kerület meg csak félmegoldásokkal tudta megoldani az Üllői út felújítását. Úgy is sikerült...



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2023.12.17.
főváros Üllői út Karácsony Gergely csatorna

Korábban komoly ellentét alakult ki a XVIII. kerület baloldali vezetése és Karácsony Gergelyék között, mert a főváros nem akart hozzájárulni a saját fenntartásuk alatt lévő Üllői út helyi felújításába. Az ígért támogatás elmaradt, így az önkormányzat saját, szűkösebb kereteiből valósította azt meg – az eredmény veszélyes lett: mint megírtuk, néhol olyan útszűkítések jöttek létre, amelyek bevonzzák a baleseteket.

A XVIII. kerületi önkormányzat által kiírt útfelújításos közbeszerzés az Üllői út egyik legforgalmasabb szakaszának, a Béke tér és a Szarvascsárda tér közötti 2800 méteres szakasznak a felújítását foglalta magába. Az építő cég április 24-én vette át a munkaterületet, és azóta folyt a munka. Néhány napja átadták a lezárt részeket, ám nem mindenhol volt megfelelő a kivitelezés.

Kész patak... Olvasói fotó

Pocsolyát kell ugrani a zebránál

A gyalogosok most azzal szembesültek, hogy nem tudnak száraz lábbal átkelni a frissen átadott zebránál sem, mert pont olyan lett az út lejtése, hogy ott áll meg a víz a járda szélénél a zebrán. A lakók elmondták, úgy lejt az út, hogy nem folyik bele a vízelvezetőbe, hanem megáll az úton a Petőfi–Üllői kereszteződésénél lévő gyalogátkelőnél. A hozzászólók szerint azért lett ilyen, mert az előbb említett szűkös keretek miatt a csatornát nem tudták cserélni, csak az út felső kopórétegének újrahúzására volt pénze a kerületnek.

Bokáig ér a víz Olvasói fotó

A főváros nem vette ki a részét a felújításból

Hónapokkal ezelőtt Karácsony Gergely főpolgármester és Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere együtt megígérte az Üllői út komplex felújítását, ám a tervek végrehajtásában jelentős különbségek mutatkoztak. Szaniszló annak ellenére elkezdte a munkát a kerületi szakaszon, hogy Karácsony Gergelytől hiányzott a támogatás és a pénzügyi hozzájárulás, így csökkentett tartalommal kellett megoldani, ami csak a kopóréteg cseréjét tudta biztosítani. A fideszes képviselő, dr. Lévai István Zoltán szerint a tervezett felújítás kockázatos, és nem oldja meg az infrastruktúra valódi problémáit.





 





Ezeket olvastad már?
Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás