„Még most sem fogtuk fel, hogy megtörtént a csoda!" – Összegyűlt a pénz SMA Tomika kezelésére





SMA Tomika szülei két éve és egy hónapja indították el a gyűjtést a kisfiú számára, hogy ki tudják fizetni a több százmillió forintos csodagyógyszert. Bár hosszú és rögös volt az út, végre célba értek.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2023.12.28.
Módosítva: 2023.12.28.
gyógyszer pénz csoda génterápia gyűjtés

Évek óta követjük és visszük a hírét a 7 éves Galó Tamás Dominiknak, aki már féléves kora óta egy igazán komoly betegséggel küzd, gerinc eredetű izomsorvadásban szenved. Amikor a kisfiút diagnosztizálták, akkor Magyarországon még semmilyen kezelés nem volt elérhető, és gyakorlatilag kezelés nélkül az SMA1-es gyermekek körülbelül két éves korukig élnek. A diagnózis után azt mondták a szülőknek, hogy szeressék, ameddig velük van. Ők azonban nem adták fel a reményt és gyűjtést szerveztek kisfiuknak, hogy megkaphassa a világ legdrágább gyógyszerét. Két évig futottak versenyt az idővel, viszont tegnap végre megtörtént a csoda.

Fotó: Bánkúti Sándor

Még a szülők számára is hihetetlen, hogy a közösség erejével sikerült összegyűjteniük 700 millió forintot a génterápiára, hogy Tomika kapjon egy esélyt a teljes életre. A családnak ezzel egy hatalmas álma vált valóra, hiszen ez azt jelenti, hogy kisfiuk a kezelés után teljes életet élhet.

Még most sem fogtuk fel, hogy megtörtént a csoda! Nem találjuk a szavakat. Átéltünk hullámvölgyeket és hullámhegyeket. Néha úgy éreztük, sosem leszünk készen. Néha úgy éreztük, elfáradtunk, de akkor mindig bátorítottak minket, nem hagyták, hogy feladjuk

– mesélte el lapunknak örömkönnyekkel a szemében Hornischer Anikó, Tomika édesanyja.

A szülőknek nagyon nehéz volt az elmúlt időszak, nagyon sokszor éjszakákon át harcoltak a szörnyű gondolattal, hogy mi van, hogyha mégsem sikerül a gyűjtés.

„Az az igazság, hogy nagyon megterhelő volt ez az egész, és nagyon elfáradtunk a végére. Még tegnap is azt tervezgettük a csapattal, hogy januárban milyen kihívásokat kellene kitalálni, milyen posztok fognak kikerülni az oldalra, most viszont teljesen eltűntek a viharfelhők a fejünk felől. Szinte minden nap hallottam a fejemben az óra ketyegését, hogy telik az idő, telnek a napok, hetek, hónapok, és mi van, hogyha késő lesz.” – árulta el őszintén.

Anikót tegnap délután kereste fel egy cég telefonon, arról érdeklődve, hogy még mekkora összeg hiányzik a célig. Miután megbeszélték az anyagiakat, pár percen belül már meg is érkezett a pénz Tomika számlájára.

Amikor megláttam, hogy összegyűlt a 700 millió forint, szinte zokogásban törtem ki. Tomika annyira édes volt, odajött hozzám és megkérdezte tőlem, hogy mi a baj. Megnyugtattam, hogy nincsen semmi baj, anya most örömében sír

– részletezte.

Tomika arcán is azonnal megjelent a széles mosoly, hiszen ő is tudta, hogy ez azt jelenti, hogy sikerült és végre ő is átlagos gyerek lehet. Nagyon örült annak is, hogy ennek hála januárban újra utazhat, méghozzá repülővel.

Örök hálánk és elismerésünk mindenkinek! A gyűjtés alatt megmutatkozott, hogy az emberek összefogásának ereje határtalan, hogy lehetetlen tényleg nem létezik, és csodák tényleg vannak. A gyógyszer örökre meg fogja változtatni Tomika és a mi életünket! Köszönjük, hogy megadtátok neki az esélyt!

 – hálálkodott Anikó, aki a szerkesztőségünk felé is kifejezte mérhetetlen háláját és azt, hogy végigkísértük őket az úton.





 





Ezeket olvastad már?
„A hegy felrobbant. Sziklaeső esett” – megszólalt a pokoli vulkánkitörés túlélője

„A hegy felrobbant. Sziklaeső esett” – megszólalt a pokoli vulkánkitörés túlélője

Szentkirályi Alexandra: Ha én leszek a főpolgármester tiszta, rendezett és közlekedési káosztól mentes várost csinálok Budapestből!

Szentkirályi Alexandra: Ha én leszek a főpolgármester tiszta, rendezett és közlekedési káosztól mentes várost csinálok Budapestből!

Rohantak a mentők: 80 embert kellett kórházba szállítani az esküvőről

Rohantak a mentők: 80 embert kellett kórházba szállítani az esküvőről

Szentkirályi Alexandra 15 ezer fővárosi dolgozó problémáját oldotta meg Karácsony helyett

Szentkirályi Alexandra 15 ezer fővárosi dolgozó problémáját oldotta meg Karácsony helyett

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás