Karácsony előtt dőlt rá egy fa Mónika autójára Kispesten, szemtanúkat keres – fotók





Pont karácsony előtt arra eszmélni, hogy totálkárosra törte az autónkat egy fa, ritka kellemetlen érzés lehet. Azonban Mónika pontosan ezt élte át, ráadásul most még küzdhet is az igazáért. Emiatt keresi a szemtanúkat, akik a segítségére lehetnek.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2023.12.30.
önkormányzat gyökérzet fa

Sokkoló látványban volt része  a Kispesten élő Math Mónikának még december 23-án, amikor is a rendőrség értesítette: jöjjön az autójához, ugyanis az totálkárosra tört, mert ráborult egy termetes fa. A fiatal nő a XIX. Kerületi Klapka utca 10. szám elé parkolt az autójával, de arra nem számított, hogy néhány órával később szinte megsemmisül szeretett kisautója. Az esetet Mónika mesélte el a Metropolnak. 
 

Totálkárosra tört az autó Fotó: olvasói

 Leparkoltam az utcában, majd este fél tízkor kaptam egy hívást a rendőrségtől, hogy nagy baj van, menjek a kocsimhoz

 – kezdte Mónika. 

Amikor kiértem már láttam, hogy kint van a rendőrség és a tűzoltóság is. Borzasztó látvány volt, az autóm totálkárosra tört, ugyanis a fa ami mellett parkoltam egyenesen rázuhant. Azt mondták, hogy jegyzőkönyv fog készülni az esetről. Azonnal látszott, amikor megnéztük a fát, hogy terjedelmes volt, de kicsi gyökérrel rendelkezett. A föld felázott a napok alatt és a gyökérzet nem tudta megtartani a fa súlyát. Tövestül kicsavarodott. 
 

Mónika szerint a fa állapotát többször is jelentették az önkormányzatnak, a többi, az utcában lévő életveszélyes állapotban lévő fával együtt, mivel akad köztük olyan, ami a betonjárdát is felnyomja, de egyelőre süket fülekre találtak. 

 Hiába tettek panaszt, nem történt semmi, ha történt volna, akkor nem dől rá a kocsimra!

 - folytatta. 

Szemtanúkra van szükség! Fotó: olvasói

A helyszínen több helyi lakossal is beszéltem, ők informáltak arról, hogy máskor is előfordultak a környéken hasonló esetek, de az önkormányzat "természet okozta kárnak" nevezte ezeket és ezzel az indokkal semmiféle kártérítést nem adott a károsultaknak! Én ebből tanulva ügyvéddel szeretném elkezdeni a procedúrát, hogy komolyan vegyenek és minden információt be szeretnék gyűjteni, ami elejét veheti annak, hogy mindez megismétlődhessen

 - mondta Mónika.

"Természetesen a fák karbantartása is a kerület feladata lenne szerintem, amihez az is hozzá tartozik, hogy felmérik a gyökérzet teherbírását az adott körülmények alapján és a fát megfelelően tehermentesítik, gallyazzák, csökkentik a méretét ,adott esetben kivágják. Ez nem történt meg mint a saját példa is mutatja. Jegyzőkönyveket még mindig nem kaptam, elvileg szerdán mehetek el az önkormányzathoz ezeket átvenni és beszélni a jogi osztályukkal. Ez meg fog történni, ezek alapján fogok ügyvédi segítséget kérni" - tette hozzá Mónika.

Mónika szeretné kérni azokat az embereket, akik tettek már bejelentést vagy szemtanúi voltak az esetnek, hogy jelentkezzenek, ugyanis számára nagy értéket képviselt az autója. 

 Nekem ez az autó létszükséglet, ezzel járok dolgozni és minden nap használom! Így kérem azokat, akik tudnak segítsenek! 

- zárta. 


 





 





Ezeket olvastad már?
Megrázó baleset történt a Hegyalja úton, egy fekete autó tartja rettegésben a pomáziakat

Megrázó baleset történt a Hegyalja úton, egy fekete autó tartja rettegésben a pomáziakat

Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás